Sök
Oct 13, 2017; Columbus, OH, USA; Columbus Blue Jackets left wing Artemi Panarin (9) skates after being named a star of the game after defeating the New York Rangers at Nationwide Arena. Mandatory Credit: Aaron Doster-USA TODAY Sports IBL …
Nyheter

UPPGIFTER: Var nära att värva Panarin – redan i somras

Artemij Panarin kommer allt närmare en trejd från Columbus. Kanske hamnar han i den klubb som var nära att värva honom i somras?
– Philadelphia kände att de var nära att göra klart med honom, säger TSN:s insider Darren Dreger i Toronto’s TSN 1050.

Nästan allt talar för att Artemij Panarin kommer lämna Columbus i sommar – eller redan innan trejd deadline om några veckor. I måndags meddelade hans agent Dan Milstein att de inte kommer förhandla om något nytt kontrakt innan säsongen är över, vilket medför att Columbus kan känna att de behöver trejda bort honom redan innan dess.

Ryktena kring den ryske storstjärnan inleddes redan i samband med draften i somras. Nu kommer det uppgifter som säger att det faktiskt var nära att han lämnade Columbus redan då.

NEW YORK-LAGEN INTRESSERADE?

Enligt TSN:s insider Darren Dreger var Philadelphia nära att byta till sig Panarin.
– Tydligen var Philadelphia på väg att få honom vid draften. Jag vet inte vilka de övriga komponenterna var, men tydligen kände Philadelphia att de var nära att göra klart med honom då, säger han i TSN 1050.
– Nu har de ju bytt ledning. Men Chuck Fletcher (ny general manager) lär ju vara hyfsat motiverad att få dit några pusselbitar. Jag ser Philadelphia som en möjlig ny klubbadress för Panarin.

Dreger pekar också ut några andra klubbar som möjliga landningsplatser för Columbusstjärnan.
– Jag funderar lite på Islanders. Jag tror Panarin skulle älska att spela med Mat Barzal. Rangers finns alltid med i mixen. I den östra konferensen tror jag på Florida också.
– I den västra är det kanske San Jose och Los Angeles som är de troligaste lagen.

Dreger menar också att 27-åringen kan få samma kontrakt som John Tavares fick av Toronto.
– Jag tror han kopierar det. Jag tror han får det där sjuårskontraktet med en lönetaksträff på elva miljoner dollar.

Artemij Panarin har gjort 55 poäng på 47 matcher under säsongen.

 

Den här artikeln handlar om: