Sök
Emil Larsson.
SHL

Luleåstjärnan bekräftar intresse från flera NHL-klubbar: ”Plus i kanten”

Efter fjolårets succésäsong var flera NHL-klubbar intresserade av Luleås stjärna Emil Larsson. Nu bekräftar han själv att ett flertal lag i NHL har hört av sig. 
– Ett plus i kanten och bevis på att man gjort någonting bra, säger 25-åringen till NSD/Kuriren.

Den 29 januari listade Hockeysverige.se:s Uffe Bodin de tio spelarna i SHL som har chans att få NHL-kontrakt till hösten. En av spelarna på listan var Luleås Emil Larsson och nu bekräftar Larsson att det finns ett intresse från flera NHL-lag.

Larsson stod för en genombrottssäsong under förra året och var en av SHL:s bästa målskyttar trots att det var hans första säsong i den svenska högstaligan. I år har inte succén varit lika stor men han är fortfarande en av Luleå bästa spelare och har imponerat i Tre Kronor.

”KUL ATT INTRESSE FINNS”

Nu har flera NHL-klubbar hört sig för om ytterforwarden, precis som under sommaren. Det ska röra sig om samma klubbar nu som då.
– Det är alltid kul att intresse finns men någonstans gäller det att fortsätta göra sitt jobb och se till att vara redo och spela bra hockey här i Luleå. Man får ta det andra sen när det kommer, säger Emil Larsson till NSD/Kuriren och fortsätter:
– Ett plus i kanten och bevis på att man gjort någonting bra. Det är bara fortsätta att ta med sig det som energi och tändvätska hela tiden när man tränar. Man får försöka bygga på självförtroendet och ha med sig det i bakhuvudet som en rolig grej.

Förra året sköt han 23 mål och kom fyra i SHL:s skytteligan. I år har han stått för 15 (7+8) poäng. Han har däremot varit en av de bästa SHL-spelarna i Tre Kronor under hösten och vintern. På fem landslagsmatcher har Larsson gjort tre mål och fyra poäng totalt.

25-åringen har tagit flera kliv de senaste åren och det är troligt att han korsar Atlanten till nästa säsong.
– Jag får spela med bra spelare i ett spelsystem som fungerar och framförallt spela med ett jäkla bra lag. Vi utvecklas, tar kliv framåt och det hjälper även mig att spela bra. I år tycker jag kanske inte att jag legat på den nivå jag kan under alla matcher i år men det är ständig utveckling på mig också. Jag har mycket att lära och ge fortfarande så det gäller bara att fortsätta jobba hårt och se till att jag utvecklas.

Emil Larsson har kontrakt med Luleå till 2020 men kommer förmodligen att ha svårt att säga nej till ett bra NHL-kontrakt.

Den här artikeln handlar om: