Sök
Ash och Isaac Benson flög 1500 mil för att se Modo spela. …
Nyheter

Reste från andra sidan jorden – för att se Modo

Ash och Isaac Benson flög från Australien för att se sitt favoritlag – Modo hockey. Den 1500 mil långa resan slutade på bästa möjliga sätt, när Modo vann med 5-2 hemma mot Karlskoga. 

Allting började när Ash Benson hälsade på en kompis i Örnsköldsvik för fyra år sedan. Tillsammans gick då Ash och vännen på en av Modos matcher. Efter matchen köpte australiensaren en Modotröja som han tog med till hemlandet och gav till sin son. Sedan dess har sonen haft på sig tröjan hela tiden.
– Jag kom hit för att träffa min kompis Anny för fyra år sedan och jag fick följa med hennes familj på en Modomatch. Jag köpte med mig en Modotröja till Isaac och sen dess har han tjatat på att jag ska ta med honom hit och se på Modo på plats, berättar Ash Benson för Sveriges Radio.

I går fick sonen äntligen se Modo på plats. Efteråt var både far och son glada.
– Och Modo vann med 5-2, det var en bonus, säger Ash Benson till Sveriges Radio.

Den här artikeln handlar om: