Sök
Sebastian Wännström.
SHL

HV-forwarden uppges lämna – återvänder till SHL-rivalen

Sebastian Wännström har fått mindre och mindre istid i HV71 och har fått nöja sig med att vara extraforward det senaste. Nu uppges 27-åringen återvända till klubben där han inledde sin seniorkarriär.

Sebastian Wännström har haft några struliga säsonger de senaste åren. 2016/17 tog han hela SHL med storm, ledde poängligan och fick spela med Tre Kronor efter att ha gjort 18 poäng på 20 matcher. Därefter skadades han och fick stå över resten av säsongen.

Året därpå hade han värvats till HV71 och var en av lagets mest produktiva forwards innan skadorna slog till igen. Detta gjorde att han stannade på 16 poäng på 26 matcher.

UPPGES ÅTERVÄNDA HEM

I årets säsong har han däremot fått vara skadefri men då har han inte fått förtroendet av tränarna och glidit allt längre ner i hierarkin. Han har hoppat omkring mycket i kedjorna och inte riktigt hittat sin plats i laget. Han snittar 12:15 i istid vilket är hans lägsta notering i SHL sedan 2012.

Enligt uppgifter till jkpghockey.com ska Wännström lämna HV71 efter årets säsong och återvända till Brynäs, en klubb han känner till väl. Sebastian Wännström spenderade flera säsonger i Brynäs juniorlag innan han tog klivet upp till A-laget. Där spelade han 115 SHL-matcher innan han lämnade för Nordamerika.

Om uppgifterna stämmer kommer alltså 27-åringen att vända hemåt efter de struliga säsongerna i Rögle och HV71.

Sebastian Wännström har producerat 15 (7+8) poäng på 35 matcher och är den spelare i HV71 med bäst plus/minus, +9.

Den här artikeln handlar om: