Sök
Patrik Laine.
Winnipeg

‘Får ett korttidskontrakt – ser honom inte nödvändigtvis i Winnipeg länge till’

Patrik Laine är inne i en mardrömsperiod. Ett mål på 13 matcher och bara 10:55 i istid häromdagen. Nu tror experten Nick Kypreos att finländaren inte kan räkna med att få ett långtidskontrakt.
– Det finns inte en chans att han får sex, sju eller åtta år, säger han i Sportsnet.

36 mål på 73 matcher. 44 på 82. 25 på 51. Ingen kan påstå något annat än att Patrik Laine gjort dundersuccé under sina år i NHL. Men den här säsongen har ändå varit tuff. Förutom en galen novembermånad, då han sköt 17 mål, har det gått tungt för superstjärnan.

Nu har han alltså gjort ett mål på 13 matcher. Totalt fyra poäng på de senaste 17. Ett tungt faktum för Patrik Laine inför de kontraktsförhandlingar som stundar. Experten Nick Kypreos, på Sportsnet, tror inte att 20-åringen kan räkna med att få det där dyra åttaårskontraktet alla spelare vill ha.
– Det här är det kanske svåraste fallet av spelarna som blir RFA:s efter säsongen. Det är en kille som gör 40 mål per säsong så ingen kan hävda något annat att han är en stjärna. Men han gör inga assistpoäng, han väntas göra tio, tolv poäng färre än förra säsongen och han får lite speltid. Hur ska du kunna beta åtta till tio miljoner dollar till en spelare när du ser till de faktorerna?

”TROR HAN SER ETT KORTTIDSKONTRAKT”

Patrik Laine har 25+9 på 51 matcher och spelade häromnatten inte ens elva minuter.
– Jag tror att Kevin Cheveldayoff (GM i Winnipeg) ser ett korttidskontrakt för Laine. Och ska jag vara ärlig ser jag inte nödvändigtvis honom stanna i Winnipeg så länge till.
– Han har gjort nio assistpoäng. Ska han ändå få ett kontrakt på sex, sju eller åtta år? Inte en chans.

Bara Alex Ovetjkin har gjort fler mål i NHL sedan Patrik Laine äntrade ligan för tre säsonger sedan.

 

Den här artikeln handlar om: