HA-SVEPET: Leksand vände – han blev delad måletta

Det har spelats fyra matcher i Hockeyallsvenskan under fredagskvällen. Nedan tar vi er igenom dessa.

Leksand – Pantern  4 – 2 (0-0, 1-2, 3-0)

Leksand: Anton Karlsson (2), Calle Själin, Daniel Gunnarsson
Pantern: Villiam Haag, Nicklas Jadeland

Leksand hade inför matchen vunnit fyra raka och segrat i sex av sina sju senaste matcher. På andra sidan stod Pantern som föll med hela 1-7 mot AIK senast. Men det här skulle minsann visa sig inte vara avgjort på förhand. Efter en mållös förstaperiod kunde bortalaget sno åt sig en 0-2-ledning och såg ut att vara på väg mot en skrällartad seger.

Men Leksand är starka för stunden och med en reducering i den andra perioden och kvittering i boxplay en bit in på den tredje så var de ikapp. Det skulle komma två mål till för Leksand som tillslut skulle stå som segrare.

Karlskrona – Oskarshamn  1 – 2 (0-0, 1-0, 0-1, 0-1)

Karlskrona: Hannes Johansson
Oskarshamn: Alex Hutchings, Filiph Engsund

Karlskrona hade inför matchen fyra raka hemmasegrar när topplaget Oskarshamn kom på besök. Efter en mållös förstaperiod var det Hannes Johansson som gav hemmalaget ledningen. Men Oskarshamn skulle hitta tillbaka in i denna matchen och en bit in på den tredje perioden var kvitteringen ett faktum.

Oskarshamn skulle också gå segrande ur detta och därmed bryta Karlskronas hemmasvit.

Almtuna – Västerås 3 – 2 (1-0, 1-1, 1-1)

Almtuna: Viktor Hertzberg, Alexander Lunsjö, Jens Jakobs
Västerås: Jimmie Jansson, Lukas Zetterberg

I en riktigt välspelad match så var det stora samtalsämnet efter matchen Jens Jakobs avgörande 3-2-mål. Inte för att det var några konstigheter med det, utan att det innebar hans 136:e sedan allsvenskan 2005 slogs ihop och blev den enkelserie vi ser idag.

136 mål innebär att han och Modos Henrik Björklund nu delar förstaplatsen i gällande flest antal mål i andraligan sedan 2005.

Matchen då. Lagen följdes åt målmässigt och när Västerås kvitterade i den tredje perioden verkade det som att pendeln svängde över åt deras håll. Men Jakobs skulle alltså ändra på det när han drygt fem minuter från slutet skänkte Almtuna segern.

Västervik – Modo  3 – 2 (1-1, 1-0, 0-1, 1-0)

Västervik: Philip Rondahl, Emil Wahlberg, Darren Nowick
Modo: Emil Wahlberg, Jonathan Johnsson

Modo befinner sig i en bra form för stunden, men samtidigt stötte de på ett Västervik som inför hade fyra raka segrar samt två raka mot Modo. Hemmalaget skulle också ta ledningen innan gästerna kunde kvittera i den första perioden.

Men måhända är Västervik en mardrömsmotståndare för Modo den här säsongen. I den andra perioden skulle de nämligen ta ledningen.

Modo tog ut målvakten Linus Lundin i slutet av matchen för att jaga en kvittering och med blott fyra sekunder kvar kunde Jonathan Johnsson frälsa Modo med en kvittering.

Västervik skulle ändå vinna den här matche. På övertid kunde Darren Nowick avgöra