Sök
Jordan Smotherman.
utland

Vräkt in mål i Sverige – nu lämnar amerikanen sin klubb

Den målfarlige forwarden Jordan Smotherman har nått stora framgångar genom åren på de allsvenska isarna. Nu står amerikanen utan klubb då han och tyska Iserlohn Roosters kommit överens om att bryta kontraktet.

Jordan Smotherman gjorde sitt första framträdande i Sverige säsongen 2012/2013 då han smällde dit 24 mål för Tingsryd i Hockeyallsvenskan. Totalt har det blivit 65 mål och 35 assist på 125 matcher i allsvenskan för Tingsryd, Karlskrona, Rögle och Modo.

FYRA MÅL UNDER SÄSONGEN

Idag meddelade hans tyska klubb Iserlohn Roosters att amerikanen lämnar klubben efter bara fyra mål under säsongen och bristande speltid mot slutet.
— Eftersom Jordan inte har spelat regelbundet med oss ​​på sistone, men han vill fortsätta sin karriär under den kommande säsongen på hög nivå, har han bett om att få lämna. Vi vill inte neka honom denna möjlighet, säger klubbrepresentanten Bernd Schutzeigel till Roosters hemsida.

Iserlohn ligger för närvarande sist i DEL och har 14 poäng upp till en slutspelsplats med tio omgångar kvar av ligan. Var Smothermans karriär tar vägen nu är okänt, men måhända lockar ett topplag i allsvenskan för 32-åringen, det är ju en lika han lyckats i innan.

Den här artikeln handlar om: