Sök
181201 HV71:s Sanni Hakala, Linnea Andersson, Felizia Wikner-Zeinkiewicz under ishockeymatchen i SDHL mellan SDE och HV71 den 1 december 2018 i Stockholm. Foto: Dennis Ylikangas / Bildbyrån / Cop 253 …
SDHL

SDHL-SVEPET: Kampen om hemmafördelen lever serien ut

Idag slutfördes den näst sista omgången av SHL och inför den gällde spänningen om andra respektive fjärdeplatsen. Efter fredagen kan vi konstatera att båda kamperna lever i allra högsta grad inför slutomgången.

Tidigare idag besegrade Linköping Modo på bortaplan och höll liv i kampen de båda lagen emellan gällande andraplatsen bakom Luleå.

Luleå – HV71 5 – 3 (0-0, 3-1, 2-2)

Luleå: Noora Tulus (2), Ronja Savolainen, Jenni Hiirikoski, Petra Nieminen
HV71: Riikka Sallinen, Sanni Hakala, Maja Jakobsson

HV går en kamp mot de idag spellediga Leksand om den åtråvärda fjärdeplatsen i tabellen, den som ger hemmaplansfördel i kvartsfinalen. En kamp Jönköpings-laget hade chansen att avgöra idag.

HV höll hela tiden jämna steg med redan klara seriesegraren Luleå, men de lyckades aldrig mobilisera tillräckligt mycket för att komma ikapp.

En liten rolig detalj från matchen var att sju av åtta mål gjordes av finskor. Endast Maja Jakobsson bröt den blåvita måldominansen.

HV71 har fortsatt en poängs försprång på femman Leksand. HV avslutar serien borta mot Modo imorgon, ett Modo som krigar för att behålla andraplatsen, och Leksand möter åttan AIK på bortaplan.

Brynäs – Djurgården  0 – 5 (0-1, 0-3, 0-1)

Brynäs: –
Djurgården: Josefin Bouveng (2), Andrea Dalen, Julia Östlund, Josefine Holmgren

Det var andraperioden som skulle avgöra det här mötet. Då gick nämligen bortalaget från 01 till 0-4. Djurgården har inför morgondagens avslutning en liten, liiiiten möjlighet att gå ikapp Leksand på femte plats. De är just nu tre poäng och 14 mål bakom. Men det är ingen omöjlighet, Djurgården avslutar nämligen hemma mot solklara jumbon Göteborg.

SDE – Göteborg  2 – 1 (0-0, 1-0, 0-1, 1-0)

SDE: Magdalena Winbo, Julie Zwarthoed
Göteborg: Louisa Lippiatt Durnell

Göteborg fixade sin sjunde poäng under säsongen i detta bottenmöte. Detta sedan de dragit matchen till förlängning efter en kvittering 2:31 före den tredje periodens slutsignal. Men hemmalaget skulle ändå stå där tillslut som segrare när Julie Zwarthoed kunde avgöra.

Den här artikeln handlar om: