Sök
Adam Deutsch
SHL

Backen stannar i Brynäs resten av säsongen: ”Gjort precis det vi velat”

I mitten av januari skrev Adam Deutsch ett korttidskontrakt med Brynäs. Nu står det klart att Gävlesonen blir kvar i klubben för resten av säsongen. 
– Vi ser fram att ha Adam här hela den tiden, säger Andreas Dackell till klubbens hemsida.

Han syntes först på en av Brynäs träningar, därefter skrev Adam Deutsch på ett korttidskontrakt med klubben. När det kontraktet nu var på väg att löpa ut så väljer Brynäs att förlänga med 23-åringen.

Han anslöt när laget hade flera backar borta men då backsidan fortfarande är osäker för Brynäs så får Deutsch vara kvar.
 Från början skrev vi fram till 3 februari utifrån hur backsituationen var då. Adam har kommit in och gjort precis det vi velat se av honom. Han har gjort det bra och spelat enkelt, säger Brynäs sportdirektör Andreas Dackell.
– Vi har fortsatt ett osäkert läge med Lukas Kilström och Eric Norin som är utanför spel ett tag till. Därför ser vi ett fortsatt behov av en back till säsongen ut. Vi ser fram att ha Adam här hela den tiden.

LÄS ÄVEN: Från ekonomiskt kaos till SHL-kontrakt: ”Blev ändå en liten chock”

Den 23-årige backen spelade med Brynäs i junioråren och gjorde tre SHL-matcher säsongen 2014/15 innan han lämnade för spel i Almtuna och Medvescak Zagreb.

Hittills den här säsongen har Adam Deutsch spelat åtta matcher med Brynäs. I matchen mot Linköping i slutet av januari fick han även bidra med sitt första SHL-mål i karriären.

Den här artikeln handlar om: