Sök
Ska Luleå lyckas försvara sitt guld?
SDHL

SDHL-SVEPET: Nu är grundserien färdigspelad – de möts i kvartsfinalerna

I SDHL spelades grundseriens sista matcher under lördagen. Kvartsfinalerna är nu spikade och ett lag knep en viktig seger i kvällens match för att garantera hemmafördel.

LULEÅ – LINKÖPING 4-0 (2-0,1-0,1-0)

Luleå: Emma Nordin 2, Petra Nieminen, Michelle Karvinen
Linköping: –

Kan någon rå på Luleå/MSSK denna säsongen? Serieledaren tog emot topplaget Linköping på hemmais och nollade fjolårsfinalisten. Lagen inledde SDHL-säsongen med årets första match och då vann Luleå med 3-0. I årets sista drabbning blev det alltså 4-0 istället.

Emma Nordin var hjälten framåt då hon satte två mål och noterades för en assist. Michelle Karvinen var tillbaka från sin avstängning på fyra matcher och superstjärnan nätade självklart igen. Stjärnmålvakten Sara Grahn räddade alla 21 skott hon fick mot sig och höll säsongens sjunde nolla, delat bäst i SDHL.

AIK – LEKSAND 1-2 OT (0-1,1-0,0-0,0-1)

AIK: Linnea Hedin
Leksand: Anna Borgqvist, Gracen Hirschy

Viktig seger för Leksand! Inför matchen låg laget femma och skulle inte får någon hemmafördel. Då gick man ut och tog en viktig seger i förlängning efter Gracen Hirschys segermål med drygt en minut kvar av övertiden. Dalalaget klättrade därför om HV71 i tabellen och kommer att få hemmafördel i kvartsfinalerna.

Julia Åberg vann målvaktskampen mot Minatsu Murase. Båda målvakterna storspelade, Åberg räddade 28 av 29 skott och Murase stoppade 37 av de 39 skotten som gick på mål.

SDE – BRYNÄS 1-3 (1-1,0-1,0-1)

SDE: Amanda Titus
Brynäs: Fanny Brolin, Kayla Gardner, Sarah Forster

Efter åtta raka förluster fick Brynäs avsluta grundserien med tre poäng och går in i slutspelet med en positiv känsla. SDE kommer istället att få nöja sig med att kvala sig kvar i SDHL.

Kayla Gardner sköt sitt andra mål för säsongen vilket blev det avgörande målet i den jämna matchen. Brynäs vann skotten med 32-24 och Sofia Reideborn i SDE:s mål kunde till slut inte rädda allt som Brynäs kastade mot henne och tvingades släppa förbi sig tre puckar

DJURGÅRDEN – GÖTEBORG 9-0 (4-0,2-0,3-0)

Djurgården: Andrea Dalen 4, Alice Östensson 2, Karoline Pedersen, Julia ÖstlundSolveig Neunzert
Göteborg: –

Snacka om att pricka formen inför slutspelet. Andrea Dalen gjorde ett äkta hattrick då hon gjorde tre mål på två minuter och fem sekunder i den första perioden. Det första kom efter 13:02, 3-0 målet satte hon 15 sekunder senare och när det gått 15:07 av matchen gjorde hon sitt tredje mål som innebar 4-0 i matchen. Hon stannade till slut på fyra baljor i Djurgårdens storseger mot Göteborg. Även Josefin Bouveng imponerade i matchen och passade fram till Andrea Dalens tre mål i den första perioden.

Göteborg bytte målvakt efter den första perioden vid ställningen 4-0 till Djurgården. Frida Axell plockades ut efter att ha släppt in fyra mål på 19 skott. Nicole Jackson fick dock släppa en puck mer förbi sig. Hon fick hämta pucken ur nät fem gånger av de 36 skotten hon fick på sig. Lovisa Berndtsson som vaktade Djurgårdskassen hade däremot en mycket bättre kväll. Hon räddade alla 15 skott och höll säsongens sjunde nolla och med det var hon delad bäst i den kategorin tillsammans med Sara Grahn i Luleå.

MODO – HV71 4-3 (1-1,1-1,2-1)

Modo: Marion Allemoz, Daniela Pejsova, Nathalie Lidman, Michaela Cava
HV71: Linnéa Andersson, Rosa Lindstedt, Sanni Hakala

Modo vände matchen i slutet efter att HV71 stått för en imponerande insats och vann skotten med 37-21. HV ledde också med elva minuter kvar av matchen. Modo smällde då till med två mål på en minut och tvingade HV71 till en förlust och en femteplats i tabellen.

Michela Cava satte det fjärde och avgörande målet för Modo och säkrade därmed poängligasegern. Hon stod för 64 poäng (37+36) på 36 matcher och kom en poäng före Luleås Jenni Hiirikoski som slutade tvåa i poängligan.

KVARTSFINALERNA AVGÖRS I BÄST AV FEM

Nu väntar kvartsfinaler för åtta av lagen medan SDE och Göteborg får kvala sig kvar i SDHL. Nytt för den här säsongen är att slutspelsserierna avgörs i bäst av fem matcher istället för bäst av tre som det har varit tidigare. Nedan följer kvartsfinalerna, som inleds den 16 februari.

Luleå/MSSK – AIK
Modo – Brynäs
Linköping – Djurgården
Leksand – HV71

Den här artikeln handlar om: