Sök
Victor Hedman
Tampa Bay

Hedman hjälte – efter straffmålet

Andrej Vasilevskij räddade 36 skott. Då räckte det med ett straffmål från Victor Hedman för att Tampa skulle vinna mot New York Islanders med 1-0.
– Det var en kul match att spela. Två grymma målvakter, två bra lag, säger Hedman enligt nhl.com.

Tampa Bay och New York Islanders har gått som tåget under säsongen. När de båda topplagen i öst möttes i natt blev det precis så jämnt som vi kunde ha anat på förhand. Men att matchen skulle sluta 0-0 var kanske inte så väntat.

Det var dock vad som hände. Thomas Greiss gjorde en supermatch och räddade 41 skott. Andrej Vasilevskij räddade 36. Men Vasilevskij räddade också samtliga tre New York Islanders-straffar vilket gjorde att han kunde dra det längsta strået. Greiss tvingades nämligen ge vika på en straff.

ÄR TRE AV TRE

Det var Victor Hedman som blev hjälte. Han blev den enda som gjorde mål ens i straffläggningen och har nu satt tre av tre straffar under säsongen. Hans svit med poäng i tre raka matcher bröts dock. I NHL ingår aldrig straffläggningen i spelarnas individuella poängkolumn.
– Det var en kul match att spela. Två grymma målvakter, två bra lag. Det var inte direkt så att det saknades målchanser. Båda målvakterna gjorde några helt otroliga räddningar, säger Norris Trophy-vinnaren.

New York Islanders förlorade matchen men förlängde sin poängsvit till fem matcher. De har tagit poäng i 17 av sina 20 senaste matcher.
– Båda målvakterna var otroliga. De gjorde några helt enastående räddningar, sade förlorarlagets coach Barry Trotz.

Den här artikeln handlar om: