Sök
180306 Ršgles Ludvig Elvenes under ishockeymatchen i SHL mellan Linkšping och Ršgle den 6 mars 2018 i Linkšping. Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRN / Cop 111 …
Tingsryds AIF

HA-SVEPET: Nyförvärvet gjorde mål elva minuter in i sin hemmadebut

Kvällens två matcher i HockeyAllsvenskan slutade i brutna sviter. Både Tingsryd och Karlskoga bröt nedåtgående trender och en viss Ludvig Elvenes smällde till direkt inför sin nya hemmapublik.

TINGSRYD – SÖDERTÄLJE 5-2 (1-1,1-0,3-1)

Tingsryd: Daniel Öhrn 2, Kim Tallberg 2, Ludvig Elvenes
Södertälje: Emil Bejmo, Nicolai Meyer

Dubbla tvåmålsskyttar i form av Kim Tallberg och Daniel Öhrn när Tingsryd tog sin andra seger på de sju senaste matcherna. På de sex matcherna inför kvällens drabbning hade Tingsryd endast gjort sju mål. Då pangade man in fem mål i kvällens match.

Ludvig Elvenes gjorde sin hemmadebut för Tingsryd efter flytten från Modo. Det dröjde knappt elva minuter innan han smällde in sitt första mål i TAIF-tröjan. Emil Bejmo gjorde sin första match efter sin avstängning på sex matcher och han smällde även in ett mål direkt i comebacken. Det hjälpte dock föga då Södertälje förlorade sin tredje match i rad.

KARLSKOGA – VITA HÄSTEN 4-1 (3-0,0-1,1-0)

Karlskoga: Gustaf Thorell 2, Axel Lindström, Alexander Leandersson
Vita Hästen: Wilhelm Westlund

Karlskoga gick ut och körde stenhårt direkt från matchstart. 1-0 kom efter två minuters spel, 2-0 efter åtta minuter och pucken gick i nät även en tredje gång innan första periodens slut. Matchen mot jumbon var slut redan där och östgötska Vita Hästen reste sig aldrig utan förlorade för fjärden gången på de fem senaste matcherna.

Karlskoga bröt däremot sin tre matcher långa förlustsvit och lyfter återigen till fjärdeplatsen i HockeyAllsvenskan.

Den här artikeln handlar om: