Sök
Michael Lindqvist stannar i Färjestad till 2021.
SHL

Ny landslagsstjärna förlänger med Färjestad: ”Ett lätt beslut”

I torsdags var det Joakim Nygård som förlängde sitt kontrakt med Färjestad. I dag är det Michael Lindqvist som meddelar att han stannar i klubben.
– Ett lätt beslut när det väl kom till att bestämma sig, säger Lindqvist till klubbens hemsida.

Inför torsdagens match mot Örebro skrev den nyligen landslagsuttagne Joakim Nygård på en kontraktsförlängning på tre år. Inför dagens match mot Mora gör en annan Tre Kronor-spelare, Michael Lindqvist, nästan likadant. Hans nya kontrakt sträcker sig däremot i två år.

Michael Lindqvist var en av Färjestads bästa spelare under förra säsongen och snittade över en poäng per match. Han valde därför att inleda årets säsong i Nordamerika och AHL men fick det inte riktigt att stämma och valde att vända hemåt igen.
– Precis, så var det. Sade till min agent vid tillfället att vi lägger allt annat snack ett tag nu. Jag ville bara komma hem och lira och känna glädjen igen. Efter ett tag så växte det fram i mig att det är här jag vill vara kvar, helt enkelt. Jag trivs fantastiskt bra i staden, med klubben, ledning… ja, allt som finns omkring Färjestad. Ett lätt beslut när det väl kom till att bestämma sig, säger 24-åringen till Färjestads hemsida.

”HAFT ANDRA ANBUD”

Den här säsongen har Lindqvist också imponerat i Färjestad. Han blev nyligen uttagen till sin andra vända i Tre Kronor för säsongen. En sådan spelare drar lätt på sig anbud från andra klubbar men han har istället valt att stanna i Sverige och Färjestad.
– ”Micke” har säkert kunnat tjäna mer pengar i några andra klubbar, men han ser ett större värde i saken än just bara betalningen. Ett kvitto till oss att vi gör saker på ett bra sätt här i Färjestad, säger sportchef Peter Jakobsson.

Michael Lindqvist ser potential i Färjestad och hoppas att laget ska kunna ta sig hela vägen den här säsongen. Joakim Nygård spelade också in i att Lindqvist förlängde och de båda pratade om sina kontrakt inom de båda valde att förlänga.
– Så är det. Vi pratade mycket om det jag säger, att det är en bra miljö att vara i och att vi har, och kommer att ha ett bra lag framöver. Visst har jag haft andra anbud som kanske varit bättre lönemässigt men chansen att vinna ett SM-guld finns här och det vill man vara med om, säger Lindqvist.
– Man vill ju spela i ett lag som har chans att vinna, så känner åtminstone jag. Jag tycker att vi har det i Färjestad redan i år och jag vet att vi kommer att ha det även nästa år. Den sportsliga och sociala delen har vägt tungt i mitt beslut, helt klart.

 

Förra säsongen stod 24-åringen för 34 (20+14) poäng på 33 matcher. I årets säsong har han levererat 14 (9+5) poäng på de 19 matcherna som han spelat sedan comebacken i Färjestad.

Den här artikeln handlar om: