Sök
SHL

Täcka skott – Brynäs segermelodi: ”Vinner på moral och karaktär”

20 täckta skott senast. Runt 30 idag. Brynäs förmåga att stå i skottlinjen ledde till tre poäng mot Malmö.
– Vi har inte mött något lag som täckt så mycket skott som Brynäs, sade tränaren Peter Andersson.

GAVLERINKEN (HOCKEYSVERIGE.SE)

Brynäs 4-1-besegrade Malmö i Gavlerinken idag och knep sin tredje seger på de fyra senaste matcherna. Precis som i segern mot Luleå i torsdags var det inte direkt skönspelet som tog dem till tre poäng. Det var snarare det uppoffrande spelet som var nyckeln.

Faktumet att Brynäs täckte runt 30 skott under matchen stod i fokus hos båda tränarna efter matchen.
– Vi har inte mött något lag som täckt så mycket skott som Brynäs, den här säsongen. Vi har runt 80 skottförsök och det har vi inte heller haft på hela säsongen. Vi spenderar mer tid i offensiv zon än vi gjort på hela säsongen, sade tränaren Peter Andersson.
– De vinner på ett uppoffrande spel.

Brynäs motsvarighet Magnus Sundquist var inne på samma spår och lyfte fram jobbinsatsen.
– Vi är i ett läge där vi är lite vinklippta. Vi har en del folk borta och spelar lite utan det självförtroende vi hade innan jul. Med det lag vi har så, har man inte självförtroendet så blir det till att jobba. Det hade vi inte mot Mora (4-1-förlusten).

”FÅR TITTA PÅ DE DÄR BITARNA”

Men som man brukar säga: ett täckt skott är ett tecken på att man spenderar mycket tid i egen zon. På hockeysverige.se’s fråga om Sundquist inte kan se de många skottförsöken emot som en svaghet håller han med.
– Jo, det är klart. Men vi har en del skador, vi har tagit in folk som inte spelat så mycket. Men just nu orkar jag egentligen inte analysera matchen utan jag är glad för att vi vinner på moral och karaktär. Sen får vi titta på de där bitarna längre fram, säger han.

Brynäs segerorganisatör blev, som så ofta annars, Joacim Eriksson. Framåt slog Robert Kousal till med sina två första mål sedan mitten av november.
– Det var viktigt för honom. Det har funnits en del frustration där.

 

Den här artikeln handlar om: