Sök
170129 Modos Jordan Smotherman inför en ishockeymatch i Hockeyallsvenskan mellan Pantern och Modo den 29 januari 2017 i Malmö. Foto: Anders Bjurö / BILDBYRÅN / Cop 145 …
Nyheter

Inget Sverige – sylvasse målskytten fortsätter karriären på Nordirland

Det var den 1 februari som det meddelades att Jordan Smotherman lämnar sin tyska klubb Iserlohn. Men Sverige blir det inte för den amerikanske målskytten. Han har istället skrivit på för Belfast i den brittiska ligan EIHL.

Belfast ligger för närvarande tvåa i den brittiska ligan och vässar just nu klorna inför slutspurten. Bland annat genom att plocka in Jordan Smotherman som häromdagen lämnade den tyska DEL-jumbon Iserlohn. Detta meddelar Belfast på sin hemsida.

65 MÅL I ALLSVENSKAN

Jordan Smotherman har SHL-meriter tidigare i karriären, men mest avtryck har han satt i allsvenskan där det blivit 65 mål och 35 assist på 125 matcher för Tingsryd, Karlskrona, Rögle och Modo. Det fanns nog en och annan allsvensk supporter som slickade sig om munnen i hopp om en återkomst när den giftiga anfallaren dök upp på transfermarknaden. Men nu blir det alltså Nordirland för 32-åringen istället.

Den här artikeln handlar om: