Sök
180923 Anton Karlström under Ishockeymatchen i HockeyAllsvenskan, mellan Modo och Almtuna den 23 september 23 i Örnsköldsvik. Foto: Jonas Forsberg / COP 71 …
Västerås IK

Modo tog blytunga poäng i kampen om positionerna

Det var viktiga poäng i jakten på positioner som stod på spel när Modo gästade Västerås under söndagseftermiddagen. Det skulle också bli bortalaget som gick segrande ur striden med 0-2 och därmed närmade de sig Västerås i tabellen.

Hoppet om den allsvenska finalen är i stort sett ute för både Västerås och Modo, avståndet upp till AIK och Oskarshamn är alldeles för stort. Istället handlar det om att i första hand ta sig till slutspelsserien, där vinnaren får möta förloraren av den allsvenska finalen, och i andra hand skaffa sig fördelar i form av bonuspoäng inför den fem matcher långa serien.

TIDIGA MÅLET BLEV AVGÖRANDE

Modo hade inför dagens match mot Västerås sju poäng upp till Västerås på tredje plats i tabellen. I mitten av den första perioden gjorde Anton Karlström 0-1 för Modo och det målet skulle visa sig bli synnerligen viktigt.

För resultatet stod sig nämligen hela vägen till slutet. Då kunde Joakim Hagelin göra 0-2 när han skickade in pucken i öppen kasse sedan Västerås plockat ut målvakten Samuel Ersson i jakten på kvittering.

I och med segern är Modo nu bara fyra poäng bakom Västerås på tredjeplatsen i tabellen.

Den här artikeln handlar om: