Sök
Både Nick Sörensen och Niki Petti stängs av.
SHL

Nu har disciplinnämndens dom fallit – så länge stängs de av

Både Linköpings Nick Sörensen och Moras niki Petti anmäldes efter händelser under gårdagens SHL-omgång. Nu har disciplinnämndens dom fallit och Sörensen stängs av i tre matcher medans Petti får vila i fem.

Nick Sörensen gjorde sig skyldig till en slewfooting i matchen mellan Skellefteå och Linköping igår. Han anmäldes senare till disciplinnämnden och när domen nu meddelas i ett pressmeddelande står det att läsa att Linköpings-forwarden stängs av i tre matcher. Han döms även att betala böter på 17 813 kronor.

Disciplinnämnden menar att förseelsen innebär en skaderisk samt att det handlar om ett återfall för Sörensen. Han stängdes tidigare under säsongen av för en slashing.

GRUFFET ESKALERADE

I samband med ett nedsläpp i den tredje perioden i gårdagens möte mellan Färjestad och Mora som det uppstod ett gruff mellan Niki Petti och Axel Ottosson. När Ottosson avlägsnade sig från situationen kom Petti efter och delade ut en crosschecking mot huvud och hals på Färjestads-spelaren.

Petti fick matchstraff direkt och nu meddelar disciplinnämnden att kanadensaren stängs av i fem matcher och dessutom ska betala 19 263 kronor i böter.

Disciplinnämnden menar att det är fråga om en medveten crosschecking mot huvudet helt utanför spelet och att den är respektlös, samt innebär skaderisk.

Den här artikeln handlar om: