Sök
180919 Brynäs Jennifer Wakefield under ishockeymatchen i SDHL mellan Brynäs och Modo den 19 september 2018 i Gävle. Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN / Cop 254 …
SDHL

Superstjärnans säsong över efter hjärnskakningen

Det var i september som Brynäs Jennifer Wakefield drabbades av en allvarlig hjärnskakning. Nu har beslutet tagits – säsongen är över och hon reser hem till Kanada.
— Vi hoppas att hon kan åka till Kanada och återhämta sig i sin hemmamiljö, säger tränaren Magnus Carlsson till klubbens hemsida.

Det var i en match i början av säsongen mot HV71 som Jennifer Wakefield åkte på en brutal tackling mot huvudet. Efter 18 matchers frånvaro gjorde hon två månader senare comeback, bara för att känna av symptomen igen.

Nu kommer beskedet att Wakefields säsong är över.
— Det är klart att vi kommer sakna Jennifer. Hon är en fantastisk hockeyspelare som lyfter alla lag hon är med i. Det har varit häftigt att få ha henne här i Brynäs, säger huvudtränare Magnus Carlsson till klubbens hemsida.

Wakefield, som anslöt inför säsongen närmast från Luleå, gjorde totalt 18 (13+5) poäng på de nio matcher hon har spelat under säsongen.
— Jag hade velat spela betydligt mer den här säsongen än vad jag har gjort, så klart. Jag är tacksam för den möjlighet som Brynäs gett mig och jag önskar tjejerna lycka till i slutspelet. Nu är min huvudfokus att åka hem för att bli bättre, säger Wakefield om beslutet.

Den här artikeln handlar om: