Sök
Kim Martin Hasson.
SDHL

Slutar som general manager – blir ambassadör: ”Helt klockrent för mig”

För en vecka sedan blev det klart att Kim Martin Hasson inte fortsätter som general manager för Linköpings SDHL-lag. Under måndagen presenterades hennes nya roll i klubben: ambassadör för klubbens samhällsengagerade program ”Tillsammans”.

Efter fyra säsonger som general manager för Linköping stod det förra veckan klart att det inte skulle bli någon femte säsong i rollen för Kim Martin Hasson. Men den forne stormålvakten bryter inte med SDHL-klubben.

Under måndagen presenterades nämligen Martin Hassons nya roll i klubben. I stället för general manager för damlaget kommer 32-åringen nu att fungera som kontaktperson och ambassadör för Linköpings samhällsengagerade program ”Tillsammans”.
– När erbjudandet kom före jul 2018 kändes det helt klockrent för mig. Speciellt att få arbeta med en fråga som jag brinner för och kul att få arbeta med något jag är intresserad av. Nu skall jag satsa på att nå ut till alla barn, oavsett var de bor och låta dem prova på sport i allmänhet och den härliga sporten hockey i synnerhet, säger hon till klubbens hemsida.

”DET GIVNA VALET FÖR OSS”

Klubbens marknadschef Michael Sturehed är nöjd över att Martin Hasson blir kvar i föreningen.
– Kim har gjort väldigt stora insatser inom samhällsrelaterade frågor under väldigt många år och det är något som hon brinner för väldigt mycket. Den drivkraften är något som vi vill ta tillvara på inom Linköping Hockey Club och när tankarna på den nya rollen började realiseras så var Kim det givna valet för oss. Vi är väldigt glada och stolta över att Kim vill ta sig an uppdraget och vara kvar i vår förening, säger Sturehed.

Martin Hasson lade plockhandsken på hyllan efter säsongen 2015/16 och hann med att  vinna ett OS-silver, ett OS-brons, två VM-brons och två SM-guld under sin aktiva karriär.

Den här artikeln handlar om: