Sök
Mattias Ritola.
Nyheter

Överklagade – nu hävs stjärnans avstängning

Leksand överklagade Mattias Ritolas fem matcher långa avstängning till Riksidrottsnämnden (RIN). Nu har RIN besutat att ej verkställa disciplinnämndens dom, vilket innebär att Ritola är tillgänglig för spel till onsdagens match mot Björklöven.

Leksand meddelar via sin hemsida att Riksidrottsnämnden beslutat att disciplinnämndens tidigare beslut att stänga av Mattias Ritola i fem matcher ej ska verkställas. Beslutet gäller tills slutlig prövning skett i ärendet, men tillsvidare är alltså den 31-årige forwarden tillgänglig för spel igen.

KAN SPELA PÅ ONSDAG

Ritola stängdes av i fem matcher för två incidenter i samma match mot Pantern den 21 januari. Leksand tyckte att straffet var alldeles för hårt och valde i sin tur att överklaga domen till Riksidrottsnämnden, som i sin tur nu alltså häver avstängningen.

I och med RIN:s beslut blev Ritolas avstängning fyra matcher snarare än de fem han tilldömdes av disciplinnämnden.

31-åringen, som bara spelat en match den här säsongen på grund av skadeproblem, finns således tillgänglig för spel i onsdagens hemmamatch mot Björklöven.

Den här artikeln handlar om: