Sök
Oliver Ekman-Larsson firar ett mål
Nyheter

Ekman-Larssons nya klubbrekord – passerade finländaren

Han hade redan rekordet för flest poäng. Nu har han gjort flest mål också. Oliver Ekman-Larsson passerade Teppo Numminen och är nu den målfarligaste backen i Arizona Coytes historia.

Arizona förlorade med 5-4 i nattens explosiva målkalas mot Dallas Stars. Men för Oliver Ekman-Larsson blev matchen speciell. Efter att ha passerat Keith Yandle och övertagit platsen som den poängstarkaste backen i Arizona Coyotes någonsin, blev han i natt också den målfarligaste backen.

Ekman-Larsson gjorde mål nummer 109 i NHL-karriären och passerade då Teppo Numminen som den back som gjort flest mål i Winnipeg Jets/Arizona Coyotes historia. Det historiska målet gav Coyotes ledningen med 1-0, 8:39 in i den första perioden.

DALLASSVENSKARNA KLEV FRAM

Arizona ledde också med 2-1 innan Dallas vände. John Klingberg sköt 2-2 och Mattias Janmark gjorde 4-2-målet. Coyotes kom dock tillbaka på nytt innan Tyler Seguin avgjorde för Dallas med 7:32 kvar av matchen. Klingberg och Janmark gjorde mål sju respektive fem under säsongen.
– Vi måste inse att det är slutspelshockey för oss nu. Vi kämpar oss tillbaka men vi måse förstå vad vi behöver göra nu. Vi måste jobba stenhårt hela tiden och inte ta ledigt några byten. Det gjorde vi några gånger idag, säger rekordmannen Ekman-Larsson till media efter förlusten.

Roope Hintz och Radek Faksa gjorde övriga Dallasmål. Kevvin Conauton, Vinnie Hinostroza och Alex Galchenyuk blev övriga målskyttar för Arizona Coyotes del.

Den här artikeln handlar om: