Sök
Västerviks IK
ENGLUND: Dessa spelare bör ditt lag behålla – Del 1

Bloggen har satt sig ner och tagit sig en rejäl funderare på vilka tre spelare som bör vara prioriterade att förlänga med inför kommande säsong. Jag har inte tagit hänsyn till löneanspråk eller hur troligt det är att spelaren kommer att förlänga alternativt lämna för grönare betesmarker. Listan grundar sig förutsättningslöst på vilka spelare jag tycker man bör lägga lite extra krut på att försöka få en kråka utav, inför nästa års lagbygge.

HC Vita Hästen

Klubben har endast två spelare klara på kontrakt till kommande säsong; lagkaptenen Jesper Samuelsson och Kevin Elgestål.

Spelare man bör förlänga med:
Marcus Eriksson (f) – En kulturbärare och en av seriens skickligaste spelare, den tunga säsongen till trots.
Arvid Degerstedt (f) – En ung kille från de egna leden som inte får slarvas bort. Jag ser en stor uppsida med Arvids spel och han kommer att vara en bärande spelare i allsvenskan inom endast ett fåtal år.
Daniel Josefsson (b) – Ingen ung kille att bygga en längre framtid kring, men jag tycker Josefsson ser hungrigare ut än på länge. Sedan han kom in i laget har försvarsspelet stabiliserats.

Almtuna IS

Man har en dryg handfull spelare som redan satt sin signatur på pränt inför kommande säsong. Dessa är Stefan Lassen, Jonathan Léman, Per Svensson, Viktor Hertzberg, Tobias Liljendahl och Alexander Lunsjö. Med andra ord har man byggt en bra grund att stå på.

Spelare man bör förlänga med:
Tony Mårtensson (f) – Den rutinerade före detta landslagsmannen kom in med skyhöga krav och förväntningar på sig och man kan väl inte påstå annat att än att dessa infriats.
Victor Rollin Carlsson (f) – En kulturbärare som är en av lagets viktigaste spelare. Han lär dessutom vara rejält revanschsugen efter en svagare säsong.
Lucas Sandström (f) – Bakom det heta temperamentet finns en skicklig hockeyspelare. Han bör dock jobba med att behärska humöret. Lyckas han med det finns potential att blomma ut till en av ligans bästa spelare.

Tingsryds AIF

TAIF har endast tre spelare på kontrakt; lagkaptenen och lagpappan Robin Olsson och de två fyrtornen Gustav Olhaver och Filip Owesson.

Spelare att förlänga med:
Max Lindroth (b) – Har varit en härlig injektion sedan han värvades från Hanhals. En av Tingsryds absolut bästa backar, om inte den bästa. Han har framtiden för sig och bör prioriteras högt.
Tex Williamsson (m) – Kan vinna matcher nästan på egen hand. En stabil sista utpost behöver alla lag, och Tingsryds heter Tex Williamsson.
Daniel Öhrn (f) – Jobbar hårt och kan även göra poäng. Är en av kaptenerna och tillhör en av lagets viktigaste pjäser.

IK Pantern

Pantern har redan säkrat upp några av sina starkaste kort inför nästa säsong i form av Lars Volden, Oliver Larsen, Malte Setkov, Villiam Haag, Erik Nyström och Nick Olesen.

Spelare man bör förlänga med:
Lukas Haudum (f) – Han har två av ligans bästa händer och jag ser stor utvecklingspotential hos den unga österrikaren. Bör kunna kvittera ut fler individuella poäng än vad han har gjort den här säsongen.
Nicklas Jadeland (f) – Sitter inne på ledaregenskaper och värdefull rutin som jag tror kommer vara viktig även i nästa års trupp.
Björn Svensson (f) – Ingen spelare som glänser på något sätt men gör alltid jobbet i båda riktningarna. Tillsammans med Jadeland är han en spelare att luta sig emot när det blåser.

Västerviks IK

Västervik har tre spelare kontrakterade över nästa säsong; Henrik Malmström, Erik Ullman och Victor Öhman.

Spelare man bör försöka förlänga med:
Emil Kruse (m) – Har varit oerhört stabil hela säsongen. Gör sällan en dålig match. Han är på lån från Rögle men jag väljer ändå att nämna honom som en spelare man bör förlänga med då han varit i laget hela säsongen. Dessutom går kontraktet med Rögle ut efter den här säsongen.
Emil Wahlberg (b) – Bortsett från några matcher med svajiga prestationer i inledningen av säsongen har Wahlberg varit lagets bästa back. Allround och användbar i alla spelformer, gör sällan en dålig match.
Darren Nowick (f) – En av seriens bästa tvåvägsforwards. En av Västerviks viktigaste spelare som dessutom kan producera poäng.

Björklövens IF

Halva jobbet är redan gjort för Per Kenttä då han tillträder som ny sportchef inför kommande säsong. Klubben har nämligen redan ett dussintal spelare på kontrakt över kommande säsong.

Spelare man bör förlänga med:
Jag tror man väljer att fortsätta samarbetet med Marcus ”messy” Jonsson som sitter på ett optionsår. Han är ofta ansiktet utåt när det kommer till Björklövens i övrigt ganska grå laguppställning. Han är dessutom en kompetent hockeyspelare på allsvensk nivå. Björklöven, med Kenttä i spetsen, behöver renovera i truppen efter flera år av skrala resultat. Med tanke på det och att många spelare redan sitter på kontrakt tror jag man endast väljer att förlänga med Simon Åkerström bland spelarna som just nu inte har kontrakt över nästa säsong. Masiello har gjort det helt ok men här tror jag Kenttä letar efter en uttalad förstemålvakt då Mattias Pettersson redan har kontrakt över nästa säsong.

Södertälje SK

SSK har likt Björklöven också många spelare på kontrakt över kommande säsong. Man har sex forwards och sex backar kontrakterade. Bland andra Nicklas Grossman, Marcus Fagerudd, Sebastian Dyk och Nicolai Meyer.

Spelare man bör förlänga med:
Alexander Sahlin (m) – Bortsett från förra säsongen som spoilerades av skador har han varit tryggheten själv i flera säsonger. Jag kan inte tänka mig att klubben går i andra tankar än att erbjuda honom ett nytt kontrakt.
Lucas Carlsson (f) – En spelare jag tycker har tagit ett större ansvar denna säsong än tidigare. En skicklig spelare som även har utvecklingspotential.

Precis som i fallet med Björklöven ser jag inga ytterligare klockrena förlängningar bland spelarna som inte redan har kontrakt. Jag ser däremot ett visst behov av nytt blod till truppen.

Den här artikeln handlar om: