Sök
150226 VŠsterŒs Fredrik Johansson under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och VŠsterŒs den 26 februari 2015 i Stockholm. Foto: Daniel Nestor / BILDBYRN / COP 172 …
Västerås IK

Trotjänaren förlänger med succélaget

Han är inne på säsong 13 i klubben. Idag blev det klart att Västerås lagkapten Fredrik Johansson spelar vidare även nästa säsong.

Fredrik Johansson kom till Västerås från Frölunda första gången 2004. Efter en sväng tillbaka i Göteborg och ett år in Nordamerika återvände han till gurkstaden 2008 och har sedan dess varit klubben trogen och har spelat 453 allsvenska matcher för klubben som skrudar sig i gult och svart.

DRAFTADES AV EDMONTON

När klubben rasade ur allsvenskan 2017 stannade han kvar och tog upp dem igen. Den här säsongen har 34-åringen, som draftades av Edmonton 2002, stått för 22 poäng hos serietrean och nu är det klart att han spelar vidare ytterligare en säsong.
— Han är fortfarande en skicklig spelare som gör vårt lag bättre, säger sportchefen Patrik Zetterberg till klubbens hemsida och fortsätter.
— Sen är han lite av ”Mr VIK” för mig för tillfället. Han var med när vi åkte ur, när vi gick upp igen och nu är han med och etablerar oss i Hockeyallsvenskan på nytt.

Fredrik Johansson har även 110 SHL-matcher med Frölunda på meritlistan och vann tre JSM-guld samt ett SM-guld under sin tid i Göteborg.

Den här artikeln handlar om: