Sök
181226 Linköpings Simon Lundmark under uppvärmningen inför ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Linköping den 26 december 2018 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92178 …
SHL

Tagit plats i SHL – nu förlänger talangbacken sitt kontrakt

Han kom in i laget tidigt i december och sedan dess har den unge backen Simon Lundmark blivit kvar i Linköpings backuppsättning. Nu står det klart att han blir kvar till 2021.

Simon Lundmark SHL-debuterade redan förra säsongen med tre matcher. Men det är sedan december han på allvar tagit en plats. På de 15 matcher han spelat hittills under säsongen snittar han 12:27 i istid. På det har han gjort två assists.

STANNAR TILL 2021

Nu meddelar Linköping att de förlänger kontraktet till 2021 med den juniorlandslags-meriterade 18-åringen.
— Vi är imponerade över Simons utveckling och hur han har hanterat övergången från spel i Superelit till SHL. Han har stora möjligheter att utvecklas till en väldigt bra spelare och vi är glada över att Simon fortsätter sin karriär i Linköping, säger Niklas Persson som är assisterande GM i LHC till klubbens hemsida.

Kontraktet är ett så kallat rookieavtal, och skrivs på när en junior utan a-lagskontrakt gjort 100 minuter i SHL.
— Nu ska jag se till att fortsätta jobba hårt varje dag för att utvecklas och konkurrera om en plats i laget, säger backen i en kommentar.

Den här artikeln handlar om: