Sök
Alexander Wennberg.
Nyheter

Kritiserade svensken bröt sin måltorka: ”Skönt att få stenen att släppa från axlarna”

Inget mål på 34 matcher – och kritik från coachen John Tortorella. Då lyckades Alexander Wennberg äntligen bryta sin jobbiga måltorka. Med ett mål och en assist var svensken en av huvudpersonerna i Columbus 6–3-seger mot Colorado.
– Riktigt skönt, säger Wennberg.

För två år sedan fick Alexander Wennberg sitt stora genombrott i NHL. Stockholmaren slog till med 59 poäng (13+46) och belönades med ett nytt sexårskontrakt värt 29,4 miljoner dollar av Columbus Blues Jackets.

Efter det har det gått tyngre för 24-åringen.

I fjol landade Wennberg 35 poäng efter att ha sett sin produktion i framför allt powerplay dala betänkligt. Den här säsongen har de offensiva bidragen varit ännu mindre och inför nattens möte med Colorado Avalanche hade han bara gjort ett mål och 20 poäng på 51 matcher.

Det har lett till kritik både från coachen John Tortorella och media i Columbus. Härom veckan uttryckte Tortorella att han ”bara hade en jäkla center” och syftade på stjärnan Pierre-Luc Dubois eftersom han var den enda som levererat för laget.

Men i natt kom den efterlängtade utdelningen för Wennberg. Han spelade först fram till Oliver Bjorkstrands 1–0-mål och bröt sedan en 34 matcher lång måltorka genom att göra 5–3-målet i powerplay när Columbus vann med 6–3. Laget bröt därmed en fem matcher lång förlustsvit.
– Det var riktigt skönt. Det var ett tag sedan jag gjorde mål och det är skönt att få den stenen att släppa från axlarna, sade Wennberg i en intervju på Blue Jackets Twitterkonto efter vinsten.

LEGENDAREN HAR HJÄLPT MED POWERPLAY

Han passade sedan på att hylla legendaren Martin St. Louis som kommit in som konsult och hjälpt Blue Jackets med deras powerplay. Något som tycks ha gett en viss effekt. Lagets spel i numerärt överläge har sakta men säkert blivit bättre.
– Han kom in med nya ögon och alla vet vilken sorts spelare han var, så allt han säger försöker man ta åt sig. Vi spelar med mer självförtroende nu, menar han.

I Columbus noterades schweizaren och tidigare Luleåbacken Dean Kukan för två assist, hans två första poäng på elva NHL-matcher den här säsongen.

Colorado har i och med förlusten förlorat åtta av sina tio senaste matcher och tappat slutspelsplatsen i Western Conference. Just nu är laget två poäng efter Vancouver Canucks, på rätt sida om slutspelsstrecket.

Colorado – Columbus 3–6 (2–2, 1–1, 0–3)
Colorado: Erik Johnson (4), Nikita Zadorov (5), Samuel Girard (3).
Columbus: Pierre-Luc Dubois 2 (21), Oliver Bjorkstrand (10) (Alexander Wennberg), Cam Atkinson (29), Josh Anderson (17), Alexander Wennberg (2).

Den här artikeln handlar om: