Sök
Austin Ortega.
Växjö Lakers HC

KLART: Floppvärvningen lämnar mästarna

Han sågs som en ny stjärnvärvning av sportchef Henrik Evertsson. Efter att inte ha motsvarat förväntningarna lämnar Austin Ortega nu Växjö. Han är istället klar för spel i Eisbären Berlin i DEL.

Han värvades som ett tilltänkt stjärnskott. Nu får Austin Ortega lämna Växjö efter att ha stått för en fiaskosäsong. Han var tänkt att bli en målskytt men har bara mäktat med tre mål på 31 matcher.

24-åringen har även varit skadad under säsongen vilket har hämmat hans spel. Totalt blev det tolv poäng för amerikanen i Växjötröjan. Han är nu alltså klar för spel i Eisbären Berlin för resten av säsongen. Enligt Kvällsposten så rör det sig om ett lån vilket Henrik Evertsson också bekräftar.
– Det är enbart detta året. Vi får ta nästa år, nästa år, säger Växjösportchefen.

Austin Ortega har nämligen ett kontrakt med Växjö Lakers som även täcker nästa säsong. Det är därför oklart om forwarden kommer att återvända till klubben efter att lånet med Eisbären Berlin är slutfört.

Växjö söker nu efter offensiva förstärkningar på spelarmarknaden innan transferfönstret stänger
– Vår ambition är inte att gå in i ett slutspel med 13 forwards nej, men vi har tio dagar på oss, säger Henrik Evertsson till Kvällsposten.

Den här artikeln handlar om: