Sök
Jonathan Dahlén
Timrå IK

Dahlén går in med pengar i förra klubben: ”Vill stötta på alla sätt jag kan”

Jonathan Dahlén bor i USA och spelar i AHL, cirka 7000 kilometer från Timrå. Trots det hjälper han klubben att stanna kvar i SHL. Han har nämligen köpt en aktie i klubben.
– Jag tycker de har gett mig mycket och jag vill ge tillbaka på alla sätt jag kan, säger 21-åringen till Sundsvalls Tidning.

Han var en av de största orsakerna till att Timrå gick upp i SHL. Trots att Jonathan Dahlén nu befinner sig väldigt långt ifrån klubben och deras kamp för fortsätta spela i SHL nästa säsong så hjälper han klubben.

Publikfavoriten har nämligen köpt en aktie i Timrå och på så sätt blivit delägare i klubben som betyder så mycket för honom.
– Jag vill stötta på alla sätt jag kan. Jag väntar fortfarande på halsduken man skulle få. Klart man ville vara med och bidra. Jag vill vara med och hjälpa till så mycket jag kan när jag inte kan vara med och spela. Jag tänkte att det var ett bra sätt att visa uppskattning för föreningen, säger 21-åringen till ST.

”DE HAR GETT MIG MYCKET”

Det var en fin gest av talangen som visar sitt klubbhjärta trots att han inte spelar där längre.
– Ja, men jag tycker de har gett mig mycket och jag vill ge tillbaka på alla sätt jag kan, säger Dahlén.

Jonathan Dahlén spelar i Vancouver Canucks farmarlag Utica Comets. Han har den här säsongen gjort 23 poäng på 44 matcher.

När Timrå gick upp i SHL förra säsongen var Dahlén en stor bidragande orsak till avancemanget. Under grundserien sköt han 44 poäng på lika många matcher. I kvalet var han en gigant och gjorde åtta mål och 14 poäng på endast tio matcher.

Den här artikeln handlar om: