Sök
SHL

Rakhshanis ilska efter fula tacklingen: ”Den är respektlös och smutsig”

Rhett Rakhshani sänktes av Yannic Seidenberg i CHL-finalen igår. Nu berättar han om tacklingen och hur han mår.
–  Jag har fortfarande lite ont i huvudet, säger han till GT.

Frölunda vann CHL-finalen mot München med 3-1 men ett smolk i glädjebägaren var utan tvekan Yannic Seidenbergs tackling på Rhett Rakhshani. Den gav bara 2+2 trots att det var ett till synes givet matchstraff.

Rakhshani kunde förstås inte fullfölja matchen och fick inte fira CHL-titeln med lagkompisarna i Frölunda. Nu berättar amerikanen om hans syn på tyskens omdiskuterade tackling.
– Jag har bara sett en repris, så jag vill se fler bilder. Men utifrån vad jag har sett är det en riktigt onödig och ful tackling rakt mot huvudet. Ibland måste man som tacklingsmottagare vara beredd på att få en smäll, men en tackling som enbart träffar huvudet finns det inga ursäkter för. Den är respektlös, smutsig och såg till att jag inte fick fira guldet med laget, säger han till GT.

ÄR HEMMA FRÅN SJUKHUSET

Rakhshanis hälsa verkar vara okej, men han säger samtidigt att han inte är helt kurant efter tacklingen.
– Jag är hemma från sjukhuset. Vi vet inte än, det kan alltid ta lite tid med sådant där. Jag har gjort en del tester och de har bara varit positiva så här långt och det är skönt. Men vi får se, jag har fortfarande lite ont i huvudet, säger han om den närmaste framtiden.

30-åringen gör sin första säsong i Frölunda och har gjort 16 poäng (5+11) på 28 matcher. Nu återstår det att se hur lång vila från ishockeyn han behöver efter tacklingen igår. Frölunda spelar inte igen förrän om en vecka, eftersom det nu är uppehåll i SHL.

Den här artikeln handlar om: