Sök
Ilja Kovaltjuk.
San José

Uppgifter: Kovaltjuk kan trejdas – åtminstone fyra lag intresserade

Han har varit formstark på slutet. Men återkomsten till NHL har varit fiaskoartad för Ilja Kovaltjuk. Nu uppges flera klubbar vara ute efter ryssen.

Ilja Kovaltjuk fick ett treårskontrakt värt 6,25 miljoner dollar per år när Los Angeles valde att sajna upp honom till den här säsongen. Den senaste tiden har han varit stark, med fem poäng på fem matcher, men med 26 poäng på 43 matcher totalt under säsongen går det inte att säga annat än att 35-åringen inte levt upp till sin lön.

Kovaltjuk har en total no movement-klausul vilket gör att han måste godkänna en eventuell trejd eller en annan transaktion som innefattar honom. Nu uppger sajten The Fourth Period att den tidigare superstjärnan är beredd att släppa ifrån sig den klausulen om rätt lag är intresserade. Förmodligen söker ”Kovy” i så fall en flytt till en Stanley Cup-utmanare.

DE ÄR INTRESSERADE

Sajten menar att åtminstone fyra klubbar visat intresse för ryssen. Dessa ska vara Boston och New York Islanders i öst, samt Dallas och Kalifornien-rivalen San Jose i väst. Samtliga fyra lag ligger på slutspelsplats och skulle därför kunna passa för Kovaltjuks del.

Skulle en trejd bli aktuell ska Kings också vara villiga att behålla en liten del av veteranens lön för att underlätta för den andra klubben.

GJORDE TREJD NYLIGEN

Los Angeles har redan gjort en stor trejd under säsongen, då de släppte backen Jake Muzzin till Toronto förra veckan. I utbyte fick de ett förstarundeval samt talangerna Carl Grundström och Sean Durzi. Det är ett tecken på att Los Angeles kan vara inne i en ombyggnation för att försöka hitta tillbaka till sina glansdagar, då de ju vann Stanley Cup två gånger på tre år.

Deadline för spelarövergångar är i år satt till 25 februari.

Den här artikeln handlar om: