Sök
Mikko Lehtonen.
Sweden Hockey Games

Mål av SHL-backen – men Finland blev straffade

Medan svenska folket sitter bänkade för att följa nervpärsen mellan Sverige och Tjeckien på Hovet så har den andra matchen idag i Beijer Hockey Games avgjorts. Ryssland besegrade Finland efter straffar.

Inför 9 046 åskådare i Jaroslavl kunde Finland ta ledningen redan efter 28 sekunder när Niko Ojamäki hittade rätt bakom Ilja Konovalov. Men det skulle bara dröja minuter innan Ryssland kunde kvittera genom Ilja Mikhejev.

Omsk-forwarden gav sedan Ryssland ledningen en bit in på den tredje perioden. Sedan var det dags för HV-backen Mikko Lehtonen, som redan hade en assist i matchen, att göra mål när han nio sekunder före full tid kvittera. Detta sedan Finland satsat med utplockad målvakt.

Det skulle krävas straffar för att skilja lagen åt och tillslut kunde Dmitry Kagarlitsky avgöra på den 18:e straffen.

Den här artikeln handlar om: