Sök
Sean Bergenheim ger sig in i politiken.
ÖVRIGT

Förre Frölunda-forwarden ställer upp i riksdagsvalet

Han tvingades lägga av på grund av hjärnskakning. Idag meddelar Sean Bergenheim via Instagram att han kommer ställa upp i det finska riksdagsvalet.

Sean Bergenheim skriver via sin Instagram-sida att han vill jobba med frågor inom familje-, miljö- och hälsopolitik.
”Jag vill jobba för att underlätta familjernas vardag. Beslutsfattarnas viktigaste uppgifter är att värna om folkets välmående, både mentala och fysiska. Jag ser klimatförändringen och miljöfrågorna som en möjlighet för Finland”, skriver han bland annat.

506 NHL-MATCHER

Bergenheim meddelade för ett år sedan att hans hockeykarriär var över på grund av en hjärnskakning. Mellan 2005 och 2015 gjorde han totalt 506 NHL-matcher och 180 poäng för bland annat New York Islanders och Florida.

Han nar också spelat två sejourer i Frölunda och var bland annat med och plockade hem CHL-titeln 2017. Han har också spelat tre VM för Finland. Efter karriären har han jobbat som hockeyanalytiker för Telia som sänder Liiga-matcherna. Men vilket parti han ska ställa upp i valet för vill han ännu inte avslöja.
— Jag tänker inte kommentera det här nu. Nästa vecka kommenterar jag allt som angår partiet. Då kommer jag också att gå in djupare på de frågor som jag brinner för, säger han till YLE och fortsätter angående om han tror att hans namn kan locka väljare.
— Jag räknar egentligen inte med något. Jag hoppas att så många som möjligt ska hitta mig under kampanjen och ser vad jag står för och vilka mina värderingar är. Sedan hoppas jag att människor vill ha sådana förändringar som jag vill jobba för.

Riksdagsvalet i Finland avgörs den 14 april.

Visa det här inlägget på Instagram

Koulutus - Terveys - Ympäristö! Lähden ehdolle eduskuntavaaleihin ja toivon etten ole katsomossa kun päätetään miten meidän ja lastemme tulevaisuudesta päätetään. Haluan helpottaa lapsiperheiden arkea, tehdä töitä sen eteen että lapsemme saavat mahdollisimman hyvän lähdön koulutielle ja elämään ja että vanhemmista huolehditaan arvokkaasti, heidän ansaitsemalla tavalla. Päättäjien tärkeimpiä tehtäviä ovat kansan hyvinvoinnista huolehtiminen, niin psyykkisestä kuin myös fyysisestä. Näen ilmastonmuutoksen ja ympäristöasiat Suomelle mahdollisuutena - me voimme näyttää tietä muille. Sillä on väliä mitä me teemme täällä! Ystävät ja vielä tässä vaiheessa tuntemattomat; jos arvomaailmamme kohtaavat niin laittakaa sanaa liikkeelle (Tykkää - Jaa - Puhu). Se on suurin apu mulle ja sille että pääsisin tekemään töitä sun ja perheesi hyvinvoinnin ja tulevaisuuden eteen. Avaan lisää ohjelmasta ensi viikolla kun puolue ja mun nettisivut julkistetaan! . . . . . . . . . . . . . . #eduskunta #vaalit2019 #koulutus #terveys #ympäristö #lapsiperheet #lapset #liikunta #hyvinvointi #tulevaisuus #suomi #finland

Ett inlägg delat av Sean Bergenheim (@sbergenheim)

 

 

Den här artikeln handlar om: