Sök
Acke Ringström.
Västerås IK

Västeråsbacken ber om ursäkt efter fansens reaktioner: ”Inte menat så”

Acke Ringström pratade om sin framtid i Västerås och om möjlighet spel i Leksand i en lång intervju med hockeysverige.se i går. Detta fick VIK-fansen att reagera i sociala medier.
– Det var verkligen inte menat att det skulle tas så, säger Ringström till VLT

I går publicerades en lång intervju på hockeysverige.se med Västerås succéback Acke Ringström. Mot slutet av intervjun kom ämnet om 27-åringens kontraktssituation upp. Hans kontrakt med Västerås går ut efter årets säsong och framtiden är oviss.

Nedan följer ett utdrag ur Hockeysverige.ses Ronnie Rönnkvists intervju med Acke Ringström:
Du har kontrakt med Västerås säsongen ut, hur går tankarna framåt?
– Tankarna är utan tvekan att jag vill vara kvar i Hockeyallsvenskan. Sedan får vi se vart det blir. Jag pratade med min agent, Daniel Ljung, för några dagar sedan. Han sa att det finns intressen, men inget konkret.

Har du fått några signaler från Västerås?
– Nej, inte ännu. Dom vill vänta till vad det blir för fortsättning för laget. Vi får se om Västerås hör av sig eller inte.

Daniel Ljung bor i Leksand, har han snackat med Thomas Johansson?
– (Skratt) Jag har gett Daniel lite hintar, men vi får se. Det vore coolt eftersom lillesyrran är leksing. Vi båda är födda i Falun. Jag anammade aldrig Leksand, men det gjorde hon.
– Hon tittar på deras matcher och har koll. Jag tror att hon skulle vara den som är mest exalterad om jag skrev på där, men jag har inte hört något därifrån. Jag trivs riktigt bra här i Västerås och vi har fantastiska fans i klubben, avslutar Acke Ringström som givetvis i första hand hoppas att få stanna i Västerås.

”INTE MENAT ATT DET SKULLE TAS SÅ”

Detta fick flera Västeråssupportar att reagera och vädra sitt missnöje över att Ringström hade uttalat sig som han gjorde.
”Tips till Acke Ringström: Det kanske inte var så många som brydde sig i ettan, men spelar man i VIK talar man inte om att man har sagt till sin agent att man vill spela i Leksand”, skriver en supporter på Twitter.

Acke Ringström går nu själv ut och ber om ursäkt för sitt uttalande.
– Det var verkligen inte menat att det skulle tas så, det var det absolut inte. Fokus är ju här på VIK så nej det var inte menat att det skulle bli så, säger han till Vestmanlands Läns Tidning och fortsätter:
– Jag tänkte inte alls faktiskt, han (Hockeysverige.ses Ronnie Rönnkvist) tog upp det eftersom min agent är från Leksand då kom vi in på det spåret, sedan är jag född där och lilla syrran är leksing. Så nej, det var inte menat att skicka några gliringar eller någonting till våra supportrar eller sportchef Zäta. Nej, det var verkligen något taget ur luften. Nej, det ber jag om ursäkt för.

Han säger också att han helst av allt skulle stanna i Västerås och visste inte att det skulle få sådana reaktioner.

Den här artikeln handlar om: