Sök
171014 Linköpings Anna Kjellbin under ishockeymatchen i SDHL mellan Brynäs och Linköping den 14 Oktober 2017 i Gävle. Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN / Cop 104 …
SDHL

Linköpingsbacken tar paus från hockey – veckan innan slutspelet

Med mindre än en vecka kvar till SM-slutspelet tar Linköpingsbacken Anna Kjellbin en paus från hockeyn. Hon kommer inte att vara en del av laget under de närmaste veckorna och kan vara borta resten av säsongen.

Anna Kjellbin är inne på sin nionde säsong med Linköping i SDHL. Inför det stundande slutspelet väljer hon däremot att ta en paus från hockeyspelandet. Det är ännu oklart exakt varför som 24-åringen tar en paus men det är ett beslut som har växt fram under den senaste tiden.

Hon meddelade sitt beslut för klubben under torsdagen.
– Anna berättade för mig i går att hon vill ta en paus på grund av personliga skäl. Vi tycker naturligtvis att det är tråkigt att Anna har kommit fram till beslutet, men respekterar att hon har tagit det utifrån sin egen situation, säger LHC:s general manager Kim Martin Hansson till klubbens hemsida.

Anna Kjellbin har spenderat hela sin professionella karriär i Linköping. Hon har vunnit två SM-guld med klubben, 2014 och 2015. Det är även blivit två SM-silver för ”Cluben” under hennes tid där.

Hon har även varit landslagsback och gjort 47 landskamper för Damkronorna. Kjellbin har bland annat spelat två VM med landslaget.

Med mindre än en vecka kvar till SM-slutspelet åker Linköping alltså på ett tungt avbräck. Linköping inleder hemma mot Djurgården den 13 februari.

Den här artikeln handlar om: