Sök
180921 Generell interiör vy från Be-ge hockey center före ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Oskarshamn och Södertälje den 21 september 2018 i Oskarshamn. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144 …
Nyheter

Han ryktas ta över efter succémannen: ”Jag har inget konkret förslag”

Den framgångsrike sportchefen Per Kenttä lämnar Oskarshamn efter säsongen. En av de tänkbara ersättarna som nu pekas ut är grannklubben Vimmerbys sportchef Daniel Stolt.
— Det är trevligt att bli uppmärksammad och att de märkt att det händer något i Vimmerby, säger den utpekade själv i en kommentar till hockeysverige.se.

Det har varit klart sedan en tid tillbaka att Per Kenttä lämnar som sportchef för Oskarshamn efter säsongen. Sedan dess har Stefan Bengtzén och Mikael Karlberg nämnts som ersättare. Men de båda uppges ha tackat nej. Tredje namn på listan över kandidater ska enligt Oksarshamns-tidningen vara Hockeyettanklubben Vimmerbys sportchef Daniel Stolt.

Är det du som kommer vara sportchef i Oskarshamn nästa säsong?
— Det får du ringa till Martin Åkerberg (Klubbchef i Oskarshamn) och fråga om. Tråkigt svar, svarar Daniel Stolt när hockeysverige.se frågar. Han fortsätter sedan:
— Men absolut, det är klart att det är ett jättekul intresse. Men jag har inget konkret förslag från Oskarshamn. Så vem som blir sportchef där kan inte jag svara på.

ORDFÖRANDEN BEKRÄFTAR ALLSVENSKT INTRESSE

Angående att Daniel Stolt nu är enda namnet kvar på den allsvenska tvåan Oskarshamns lista över kandidater svarar han så så här:
— Stämmer det så ligger jag väl bra till förstås. Om de nu hade en lista från början får vi väl anta att de utökat den. Jag läste någonstans tidigt att de hade tre namn och två av dem ryktas ju ha tackat nej. Det är väl därför det bara är mitt namn kvar på listan.
— Men de har varit med så länge och är så skickliga, så de har nog fyllt på den listan med några namn. Det är min gissning.

Oskarshamns-tidningen skriver att du lämnar Vimmerby efter säsongen. Har du någon kommentar till det?
— Jag har ingen kommentar till det just nu. Fokus är på Vimmerby just nu och det är mycket kvar av säsongen.

I en intervju med Dagens Vimmerby så bekräftar Vimmerbys ordförande Marcus Samuelsson att det finns allsvenskt intresse för Daniel Stolt.
—  Jag vet att han har pratat med Oskarshamn och flera andra klubbar. Vi kommer såklart inte att på något sätt hindra honom om han får en sådan möjlighet, säger han till sajten.

Samuelsson vill dock inte bekräfta om Stolt lämnar Vimmerby eller inte.

Den här artikeln handlar om: