Sök
Henrik Lundberg.
Nyheter

HA-SVEPET: Målvaktens superräddning i slutsekunden fixade seger

Karlskogas målvakt Henrik Lundberg stal rubrikerna i kväll då han stod för en superräddning i sista sekunden. Den räddningen bärgade segern för Karlskoga som vann mot topplaget Oskarshamn.

MODO VITA – HÄSTEN 3-2 STRAFFAR (1-0,1-1,0-1,0-0,1-0)

Modo: Jonathan Johnson 2, Henrik Björklund (avgörande straff)
Vita Hästen: Erik Borg, Arvid Degerstedt

Modo tog tredje raka segern i kvällens match mot jumbon, men det satt hårt inne. Efter att ha gått upp i en tvåmålsledning tack vare Jonathan Johnson så tappade man. Vita Hästen kom tillbaka och kunde kvittera i tredje perioden. Starkt av jumbon att komma tillbaka men tyvärr för östgötarnas del så räckte man inte till i straffläggningen och förlorade ännu en match.

Hästen har nu fyra raka förluster på bortais men har tagit poäng i tre av sina fyra senaste. Det kommer däremot inte att räcka att få med sig en poäng från de uppkommande matcherna då laget har nio poäng till säker mark med åtta matcher kvar att spela. Då har man även en match mer spelad än lagen ovanför strecket.

KARLSKOGA – OSKARSHAMN 2-1 (0-0,2-0,0-1)

Karlskoga: Fredrik Forsberg 2
Oskarshamn: Nicklas Heinerö

I sin tredje match tillbaka från skada så var Fredrik Forsberg tillbaka i målprotokollet igen. Inte bara en gång utan två gånger och han sänkte därmed topplaget Oskarshamn. En annan matchhjälte blev målvakten Henrik Lundberg. Med endast en (!) sekund kvar av matchen så gör han en superräddning på ett skott av Joakim Hilding. Forwarden står ren framför mål och får pucken efter en retur från Lundberg. Då kastar sig Lundberg i sidled och räddar trots att Hilding hade ett vidöppet mål. Det går knappast att göra en viktigare räddning i ett matchskede.

Karlskoga tog därmed sin tredje raka seger och knappar in på Oskarshamn som ligger ovanför ”BIK”. Det skiljer däremot fortfarande 13 poäng och Oskarshamn borde inte tappa det med åtta matcher kvar av serien.

LEKSAND – ALMTUNA 5-1 (0-0,3-0,2-1)

Leksand: Martin Karlsson 2, Linus Persson, Oskar Lang, David Rundqvist
Almtuna: Alexander Lunsjö

Vad har hänt med Leksand egentligen? Den långa förlustsviten som laget hade innan Roger Melin tog över är som bortblåst och laget har nu sju raka segrar samt har klättrat till en fjärdeplats i tabellen. Det var i princip bara spännande i den första perioden när det fortfarande stod 0-0. Därefter tryckte Leksand gasen i botten och Almtuna kunde bara titta på.

Om det går bra för Leksand så är det motsatt effekt i Almtuna. Uppsalalaget har nu förlorat nio av sina tio senaste matcher. De ligger fortsatt under kvalstrecket och vill det sig illa för klubben så har det avståndet växt ytterligare efter helgens matcher.

Den här artikeln handlar om: