Sök
181003 Leksands Oskar Lang under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Leksand och Vita Hästen den 3 oktober 2018 i Leksand. …
SHL

Leksandsstjärnan uppges vara klar för SHL-klubb: ”Finns intressen”

Oskar Lang har varit en av Leksands bästa spelare den här säsongen och ligger tvåa i den interna poängligan. Till nästa säsong uppges han nu vara klar för spel i SHL. Detta enligt Mr. Madhawk.

22-årige Oskar Lang har under de senaste säsongerna varit en viktig spelare för Leksands offensiv. I år har han tagit sitt spel till en ny nivå och ligger tvåa i Leksands interna poängliga.

Det ryktades redan förra året säsongen att han var på väg till SHL men då valde han att stanna i Leksand. Nu ska han däremot vilja ta steget upp till svensk hockeys finrum och flera klubbar sägs vara intresserade.
– SHL är den högsta ligan i Sverige, så det är självklart något jag siktar på, säger Lang till Mr. Madhawk.
– Det finns lite intressen, men det är ingenting jag fokuserar på nu.

”FULLT FOKUS PÅ LEKSAND”

Enligt uppgifterna ska både Brynäs och Timrå vara intresserade av 22-åringen. Däremot ska Lang istället ha bestämt sig för att spela i Örebro nästa säsong. Han säger själv att han känner sig redo för spel i SHL, han har dock inget att säga om ryktena.
– Det tycker jag verkligen att jag är. Men det får jag ta då, när det uppkommer.
– Inga kommentarer. Jag har fullt fokus på Leksand.

Oskar Lang har varit ordinarie i Leksands A-lag under de tre senaste säsongerna. När laget var uppe i SHL så sköt han 16 poäng, förra säsongen blev det 20 poäng i Allsvenskan. Den här säsongen har han redan överträffat sitt personbästa då han har gjort 29 poäng på 42 matcher.

Den här artikeln handlar om: