Sök
SHL
SKOGLUND: Kan de här spetsa DITT SHL-lag?

Om exakt en vecka stänger övergångsfönstret i svensk ishockey och det finns all anledning att kika över potentiella nyförvärv av modell hög klass som skulle kunna spetsa vilket lag som helst i SHL.

”Marknaden är stendöd”, sa alla.
”Det är den inte alls det”, sa Växjös sportchef Henrik Evertsson och dunkade under gårdagen i mängder av rutin i sin trupp i form av Kris Versteeg.

Jag har under dagen surfat runt lite på eliteprospects och kollat över lite spelare som just nu tillhör lag som missar slutspel i KHL, alternativt är mycket nära att missa slutspel. Det är ju nämligen såna spelare som i allra högsta grad kan bli aktuella för en slutspurt i SHL när deras nuvarande klubb vill dumpa löner.

Det ska sägas att jag inte har den blekaste aning om hur spelarnas situation ser ut eller hur de tänker kring sin framtid. Jag har enbart gått på 1). Klubben missar/ser ut att missa slutspel, 2). Kontraktet går ut efter säsongen och 3). Skulle de kunna tillföra någonting?

Juuso Puustinen (fw), Neftekhimik Nizhnekamsk

Det är inte helt klart ännu, men mycket talar för att klubben missar slutspel i KHL och då vore det en idé att spana in den här killen för nyförvärvs-sugna SHL-sportchefer. Dunkade in mäktiga 30 strutar för JYP i Liiga ifjol och i år har han gjort 20 mål i KHL.

30-åringen är landslagsspelare för Finland och har näsa för mål, det visar om inte annat hans 134 mål totalt i karriären för olika lag i Liiga i Finland.

Teemu Pulkkinen (fw), Dinamo Minsk

Har väl kanske inte strösslat med poäng under säsongen. Just nu har han gjort 11+14 i bottenlaget. Men 27-åringen gjorde 29 mål och 36 poäng ifjol i AHL för Chicago Wolves och har också två riktigt starka poängsäsonger i Detroits faramarlag Grand Rapids som ligger rnågra år tillbaka i tiden. Poängen finns där helt klart.

Quinton Howden (fw), Dinamo Minsk

Gjorde 17 mål ifjol för Minsk och den siffran har gått ner i år. Spelade OS för Kanada ifjol och kapacitet finns absolut hos 27-åringen som har 97 NHL-matcher i bagaget. Snabbskrinnare som skulle passa bra in i SHL.

Olli Palola (fw), Kunlun

Sköt 21 mål under sin enda SHL-säsong för två år sedan med Växjö. Förra säsongen i Jokerit blev väl inte lika målfestlig, men i år har snajpern gjort 17 mål för bottenlaget Kunlun och han spelade så sent som ifjol VM för Finland. Jag tror inte någon sportchef i SHL skulle backa om de fick den här herren på bordet.

Mathew Maione (b), Dinamo Riga

Den offensive kanadensiske backen har aldrig spelat högre upp än ECHL i Nordamerika, men där har han gjort 100 poäng på 150 matcher. Kom till Europa 2016 och har fortsatt poängleveransen i Slovakien, Liiga och nu alltså I KHL där han stått för 42 poäng (10+21).

Hans lag ligger just nu precis utanför slutspelsplats i KHL och det är oklart om ett slutspelsjagande Riga har råd att släppa denna offensiva diamant. Hur man än vrider och vänder på det så kommer de inte vara borta från slutspel innan den 15 februari. Så denna får vi kanske sätta upp på drömkontot. Men kanske en superförstärkning till nästa säsong?

Vad tror ni, någon av dessa har väl chans att hamna i SHL innan transferfönstret drar igen om en vecka?

@hockeystaden

 

 

Den här artikeln handlar om: