Sök
Niklas Eriksson och Tobias Thermell fick sina tröjor upphissade i Leksand respektive Kalrskoga.
Nyheter

Legendarerna hyllades inför kvällens HA-matcher: ”Jag har alltid gjort allt för klubben”

Inför kvällens matcher i HockeyAllsvenskan så fick två klubblegendarer sina tröjor upphissade i taket. Niklas Eriksson i Leksand och Tobias Thermell i BIK Karlskoga. 

Tobias Thermell spenderade nästan hela sin seniorkarriär i Bofors, nuvarande BIK Karlskoga. Han var med på resan som Bofors gjorde upp till Allsvenskan från division ett. Därefter ledde han även laget till flera framträdanden i Kvalserien till SHL.

Totalt spelade Tobias Thermell 475 matcher i Bofors och stod för 241 poäng. I och med tröjhissningen blir han den andra spelaren att ha tröjan hissad i Nobelhallen. Den första är ingen mindre än Bengt-Åke Gustafsson.
– Jag har alltid gjort allt för BIK Karlskoga och får nu det här tillbaka. Jag är stolt och en stolt ”BIK:are”, sade Tobias Thermell i samband med hyllningen.

Efter spelarkarriär gick Thermell upp och blev först assisterande tränare för BIK Karlskoga innan han blev huvudtränare för klubben. Nu är han assisterande tränare för Växjö i SHL.

ERIKSSON HYLLADES I LEKSAND

I Leksand fick även Niklas Eriksson sitt tröjnummer 16 upphissat i taket. Hans 721 matcher i är flest i klubbens historia.
– När jag kom till Leksand var det en dröm som gick i uppfyllelse, säger Eriksson på isen och fortsätter:
– Jag har fått spela 721 matcher i den här tröjan. Varje ögonblick och varje gång har varit ett nöje att dra på sig den vita tröjan med den vackra skölden. Det känns oerhört stort att jag får möjligheten att ha min tröja där upp bredvid, det känns overkligt för mig. Många av dem var idoler för mig jag växte upp. Det känns fantastiskt.

Efter karriären har Eriksson verkat som tränare i bland annat Leksand, Almtuna och just nu Örebro.

Den här artikeln handlar om: