Sök
Rasmus Dahlin.
Nyheter

Dahlin skriver ny historia – femte bäst genom tiderna

Rasmus Dahlin fortsätter att utvecklas i NHL. I kvällens match stod han för en assist vilket förde honom upp till 30 poäng. Med det är han den femte backen genom tiderna att nå den noteringen vid 18 års ålder.

Halvvägs genom matchen mellan Buffalo Sabres och Detroit Red Wings sköt Casey Mittelstadt in 2-0 till Buffalo. Då noterades även Rasmus Dahlin för en assist, hans 24:e den här säsongen, vilket för upp honom på totalt 30 poäng.

Han blir därmed den femte backen att att göra 30 poäng innan sin 19:e födelsedag. Den back som gjort flest poäng vid 18 års ålder är ingen mindre än Dahlins tränare i Buffalo Phil Housley. Han gjorde 57 poäng på 66 matcher innan han fyllde 19 år.

Det finns utrymme för Rasmus Dahlin att klättra på den listan. Han fyller nämligen 19 år den 13 april, efter att grundserien tar slut. Om han inte skulle bli skadad eller avstängd så har han en god möjlighet att kunna skriva in sig i historieböckerna ytterligare.

Det krävs däremot en osannolik poängform om han ska nå coach Housley. Då behöver Dahlin göra 27 poäng på de 28 avslutande matcherna.

I övrigt så stod Linus Ullmark i mål för Buffalo, räddade 28 av 29 skott och utsågs till matchens tredje stjärna.

Buffalo Sabres – Detroit Red Wings 3-1 (0-0,3-1,0-0)

Buffalo: Conor Sheary (9), Casey Mittelstadt (8), Kyle Okposo (10)
Detroit: Dylan Larkin (23)

Den här artikeln handlar om: