Sök
MONTREAL, QC – NOVEMBER 19: Washington Capitals defenseman Christian Djoos (29) skates with the puck during the second period of the NHL Eishockey Herren USA game between the Washington Capitals and the Montreal Canadiens on November 19, 2018, at the Bell Centre in Montreal, QC (Photo by Vincent Ethier/Icon Sportswire) NHL: NOV 19 Capitals at Canadiens PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxHUNxRUSxSWExNORxDENxONLY Icon1811191917 …
Washington

Stanley Cup-svensken gör comeback efter långa skadefrånvaron

Efter att ha missat 24 NHL-matcher så finns Christian Djoos återigen med i laguppställningen när Washington Capitals i natt möter Florida Panthers.

Senast han spelade en NHL-match var för knappt två månader sedan. Enligt Isabelle Khurshudyan, Capitlas-reporter på Washington Post, kommer Christian Djoos i natt att stå på NHL-is igen. Han återhämtade sig från skadan under förra veckan men fick inleda i AHL för att komma in i matchtempo.

I samband med comebacken så hyllas han också av Washington-tränaren Todd Reirden.
– Vi gillar hans förmåga att flytta pucken och få den till våra forwards så fort som möjligt. Hans spelsinne och offensiva medvetenhet är riktigt bra. Det är något som utmärker honom på den här nivån, säger han till Washington Post och fortsätter:
– Jag tycker att hans defensiva spel började se riktigt stabilt ut innan skadan. Spelet ”blad mot puck” var bättre och han hittade fler sätt att spela fysiskt när han kunde.

Innan skadan stod Christan Djoos för fyra assistpoäng på 28 matcher. Förra säsongen var 24-åringens första säsong som ordinarie NHL-back och då stod han för tre mål och totalt 14 poäng från blålinjen. Han noterades även för en assist i slutspelet när Washington Capitals vann Stanley Cup.

Den här artikeln handlar om: