Sök
181017 SHL:s styrelseordförande Anders Källström poserar för ett porträtt under en pressträff anordnad av SHL den 17 september 2018 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106 …
SHL

SHL ska ge mer pengar till bredden: ”Tydligt vilket ansvar vi vill ta”

Nu har SHL och Svenska ishockeyförbundet kommit överens om att förlänga sitt avtal till 2025. En stor nyhet är att utbildningsersättningen fördubblas.

Det ska först och främst sägas att avtalet ännu inte är klubbat. Det blir det först i samband med Svenska ishockeyförbundets årsmöte i juni. En viktig del i det nya avtalet som SHL och förbundet ska vara överens om, är att utbildningsersättningen fördubblas från nuvarande sex miljoner till tolv. Varje SHL-klubb bidrar med 650 000 kronor (totalt 9,1 miljoner) och resten tas från NHL-avtalet. Detta rapporterar TT.

”STÖRRE ANSVAR”

En annan nyhet är att SHL kommer bidra till en regional satsning som ska vara värd cirka 15 miljoner kronor per år.
— SHL tar nu ett större ansvar för att stötta hockeyn runt om i Sverige med den tänkta satsningen på regionala resurser. Nu visar vi tydligt vilket ansvar vi vill ta för att se oss själva som en del av en helhet. Den nya seriemodellen borde till exempel också vara ett sätt att förädla allsvenskan till nästa nivå, säger ligans ordförande Anders Källström till TT och syftar i det sista till godkännandet av serieutredningen.

Den här artikeln handlar om: