Sök
Det går tungt för Södertälje för tillfället.
Västerviks IK

Femte raka förlusten för Södertälje – riskerar att förlora kvalplatsen

För exakt en månad sedan hade Södertälje vunnit sin femte raka match. Sedan dess har laget istället tagit fem raka nollpoängare. I och med kvällens förlust mot Västervik så krymper avståndet kring strecket. 

Södertäljes bottenform fortsätter. Mot Västervik låg man under med 2-0 redan efter fem minuter. När Kim Johansson sedan prickade in 3-0 i slutet av den första perioden så kunde SSK inte resa sig.

Matchen slutade 4-1 till Västervik som klättrar förbi Björklöven och bara har två poäng upp till just Södertälje som innehar den sista kvalplatsen till SHL. Södertäljes femte raka förlust innebär att de kan trilla under strecket vid förlust i nästa omgång.

Om formen pekar ner för Södertälje så pekar det upp för Västervik. För ett tag sedan låg laget i botten men nu har laget sex raka hemmasegrar och har tio poäng ner till Almtuna på negativ kvalplats. Laget är nu istället uppe och nosar på kvalplats uppåt istället.

VÄSTERVIK – SÖDERTÄLJE 4-1 (3-0,1-1,0-0)

Västervik: Niklas Enberg, Niklas Folin, Kim Johansson, Ken Jäger
Södertälje: Nicolai Meyer

Den här artikeln handlar om: