Nyheter

Två segrar och två förluster för juniorlandslagen

Sverige hade fyra juniorlandslag i action under lördagskvällen. Det blev två segrar och två förluster för U16-, U17- och U19-landslaget samt Småkronorna.

U16-landslaget spelade mot Tjeckien i Finland och fick se sig själva i en målrik match som slutade 7-6 efter övertid till tjeckerna.

Tjeckien ledde med 5-2 men svenskarna kom tillbaka i den sista perioden och kvitterade till 5-5. Tjeckerna återtog ledning och Sverige fixade övertid med endast nio sekunder kvar av matchen.

Målskyttar för Sverige U16 blev Hugo Eliasson och Fabian Lysell med två mål vardera samt Simon Robertsson och Oskar Jellvik.

I morgon väntar värdnationen Finland för de unga talangerna.

U17 BESEGRADE TJECKIEN I TRANÅS

U17-gänget spelade även de mot Tjeckien. De fick däremot jubla tillsammans med hemmapubliken i Tranås då Sverige vann med 4-1.

Filip Barklund, Oskar OlaussonElliot Ekmark och William Hallén blev de svenska målskyttarna. Sverige dominerade och vann skotten med hela 48-31. Calle Clang vaktade den svenska kassen och räddade 30 av 31 skott.

Den sista turneringsmatchen i Tranås spelas i morgon då Sverige tar emot USA.

SMÅKRONORNA FÖRLORADE EFTER SVAG FÖRSTA PERIOD

Finland inledde matchen mot Småkronorna (U18) i ett rasande tempo och drog snabbt iväg till en 4-0-ledning. Sverige kämpade sig tillbaka och efter en mållös andra period satte man två snabba mål vilket tände hoppet.

Det blev däremot ingen spektakulär vändning för svenskarna som till slut förlorade med 6-3 mot våra grannar i öst.

Det var turneringens sista match och det blev två segrar, mot Tjeckien och USA, för Småkronorna. Det blev däremot även två förluster mot Ryssland och nu alltså Finland.

Nästa utmaning för Småkronorna är hemma-VM i Umeå och Örnsköldsvik som går av stapeln i april.

U19 TOG TREDJE RAKA SEGERN

U19-landslaget ställdes mot Schweiz och gick på kross. Segersiffrorna skrevs till 6-2 och Sverige har nu vunnit alla tre matcher i turneringen hittills.

Lukas Wernblom var isens gigant och gjorde två mål och en assist i matchen. Sveriges övriga målskyttar var Axel AnderssonSimon Lundmark, Kevin Wännström och Marcus Karlberg.

Sveriges nästa match spelas imorgon då värdnationen Finland står för motståndet.