Sök
ÖVRIGT

Galna matchen: 147 (!) utvisningsminuter – på en period

I J20-matchen mellan Vimmerby och Alvesta drog de båda lagen på sig 177 utvisningsminuter tillsammans. Detta efter ett stort slagsmål efter slutsignalen. Det rapporterar Dagens Vimmerby.

Vimmerby mötte Alvesta i fortsättningsserien i J20 Division Ett C Region Syd. Det var inte en match som kommer minnas för finlir eller spänningen. Den kommer istället att gå till historieböckerna på grund av alla utvisningarna som delades ut.

Den stökiga matchen resulterade i 105 utvisningsminuter för bortalaget Alvesta och 72 för Vimmerby. Direkt efter slutsignalen utbröt ett stort slagsmål mellan flera spelare som resulterade i totalt 125 utvisningsminuter.

FEM MATCHSTRAFF

Fem spelare var inblandade och alla fick fem minuter och matchstraff vilket resulterade i 25 utvisningsminuter för varje spelare. Bara i den sista perioden delades det ut 147 utvisningsminuter.

Rekordet för flest utvisningsminuter i en match på elitnivå är osannolika 274 minuter. Det inträffade i Elitseriematchen mellan Södertälje och Skellefteå den 6 mars 2010.

Matchen i övrigt innehöll mycket mål och Vimmerby vann med hela 7-3.

Matchstatistiken kan ses här.

Den här artikeln handlar om: