Sök
Ian Cole väntas bli borta en längre tid efter slagsmålet med Tom Wilson.
Washington

Coloradobacken borta på obestämd tid efter slagsmålet

Ian Cole i Colorado Avalandche är skadad och blir borta på obestämd tid efter att ha deltagit i ett slagsmål med Tom Wilson. Colorado vill inte specificera skadan men det befaras att det är en hjärnskakning.

Colorado Avalanche gästade Washington Capitals under natten mellan torsdag och fredag. Mot slutet av den tredje perioden så delade Ian Cole ut en ful tackling på Jevgenij Kuznetsov. Tacklingen var både sen samt långt ifrån pucken och Cole fick matchstraff.

Några meter ifrån händelsen stod Tom Wilson i Capitals. Han såg rött direkt och flög på 29-åringen och började puckla på honom med flera slag. Ian Cole försökte ge tillbaka men var i underläge redan från start och lämnade sedan isen blodig.

BEFARAD HJÄRNSKAKNING

Efter det så medverkade inte backen på lagets träning dagen efter och var inte med i matchen mot New York Islanders i natt. Nu kommer beskedet att 29-åringen är skadad och blir borta på obestämd tid. Enligt Colorado rör det sig om en överkroppsskada och de vill inte berätta mer om skadan. Det befaras däremot att det är en hjärnskakning som hämmar Cole.

Ian Cole har varit en viktig backpjäs under säsongen och kommer att ersättas av Ryan Graves som kallas upp från AHL. Det kommer att bli stora skor att fylla för 23-åringen. Cole har stått för 10 poäng i år och hade inte missat en match den här säsongen innan skadan.

Amerikanen vann Stanley Cup två gånger med Pittsburgh, 2016 och 2017. Han har gjort 458 matcher i NHL för fyra olika klubbar, St. Louis Blues, Pittsburgh Penguins, Columbus Blue Jackets och nu alltså Colorado Avalanche.

Den här artikeln handlar om: