Sök
181217 Panterns Martin Janohls jublar med lagkamrater efter att han gjort 1-3 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Pantern den 17 december 2018 i Stockholm. Foto: Dennis Ylikangas / Bildbyrån / Cop 253 …
Tingsryds AIF

Viktiga poäng i bottenmötet för HA-klubben

Bottenmötet mellan Tingsryd och Pantern var viktigt för kampen om att stanna kvar i HockeyAllsvenskan. Pantern kunde dra det längsta strået och vann efter övertid. 

Det skiljde bara två poäng mellan lagen inför matchen. Elvan mot tolvan i tabellen och två lag som slåss för att undvika negativt kval. Det var förutsättningarna inför matchen.

Det blev seger för Pantern efter övertid och lagen delade därför på poängen. Det var en svängig tillställning där lagen turades om att ha ledningen. När det väl kom till förlängningen så var Skånelaget snäppet vassare och dansken Mathias Larsen kunde avgöra med 23 sekunder kvar av övertidsperioden.

Tingsryds förstakedja var annars oerhört stark. Kim Tallberg stod för 1+2 och kamraterna Simon Norberg och Daniel Ljunggren sköt 1+1 i matchen. Det räckte däremot inte till för smålänningarna.

Både lagen förlänger sina sviter i och med matchen. Tingsryd har nu tagit poäng i sex raka hemmamatcher medan Pantern tog sin andra raka seger.

Tingsryd har fyra poäng ner till Almtuna som ligger under strecket och Pantern drygade ut och har nu sju poäng till godo på Uppsalaklubben.

TINGSRYD – PANTERN 3-4 OT (0-1,2-2,1-0,0-1)

Tingsryd: Daniel Ljunggren, Simon Norberg, Kim Tallberg
Pantern: Nick Olesen, Lukas Haudum, Björn Svensson, Mathias Larsen

Den här artikeln handlar om: