Jesper Eliasson blev hjälte för U19-landslaget medan Fabian Lysell var en av hjältarna för U16-laget.
Nyheter

Dubbla segrar mot Finland och dubbla turneringssegrar för U-landslagen

Både U16- och U19-landslaget spelade avgörande matcher mot Finland under söndagen. Båda lagen triumferade mot finländarna och båda kunde därmed ta hem turneringssegrar.

U19-landslaget mötte hemmanationen Finland i Åbo vilket var den avgörande matchen i turneringen. Efter att ha vunnit mot Tjeckien, 5-3, Tyskland, 7-0, och Schweiz, 6-2, så var laget i slagläge inför matchen mot Finland.

Även på isen var det Sverige som hade övertagit. Färjestadsforwarden Carl Jakobsson satte 1-0 efter att ha serverats av Växjös Filip CederqvistAnttoni Honka, lillebror till NHL-backen Julius Honka, kvitterade i den första perioden. Därefter klev Leksand unge back Filip Johansson in och avgjorde i slutet av matchen.

Jesper Eliasson, som till vardags spelar i Växjös J20-lag stod för en gedigen insats och räddade 35 av 36 skott.

Sverige vann alla matcherna i turneringen i Finland.

TURNERINGSSEGER ÄVEN FÖR U16

Robert Simonsson inledde målskyttet i finalen som spelades i Mikkeli i östra Finland. I slutet av den andra perioden hade även Malmös talang Anton Olsson gjort mål och utökat U16-landslagets ledning.

Niko Huuhtanen reducerade i den tredje perioden och gav hemmapubliken hopp men Liam Dower Nilsson kunde avgöra i tom kasse och fixade slutresultatet 3-1. Frölundatalangen Fabian Lysell var bra igen och noterades för två passningspoäng.

Finländarna vann skotten med 34-24 men Djurgårdens målvaktstalang Carl Lindbom stod emot och räddade 33 skott.

Sverige tog därmed poäng i alla matcher under turneringen och tog hem segern trots förlusten senast mot Tjeckien.