Sök
SKRATTA BÄST SOM SKRATTAR SIST Nashvilles svenskar stod för målsuccé men överglänstes av den ryske superstjärnan.
St. Louis

Succélaget vinner sjätte raka – superstjärnan stal showen i svenskarnas poängfest

St. Louis Blues har gasen i botten för tillfället. I kväll kom nämligen lagets sjätte raka seger. Vladimir Tarasenko är glödhet och sköt ett hattrick samt stal rubrikerna från Nashvilles svenskstjärnor.

I går vann St. Louis Blues med 3-2 mot Nashville Predators. Kvällens möte mellan lagen blev ännu en tajt historia då Blues segrade med 5-4 efter övertid.

Nashvilles svenskar var på spelhumör och bjöd på tre mål och fyra poäng tillsammans. Viktor Arvidsson fortsätter sin osannolika målform då han satte två mål. Hans 13 mål under 2019 är bäst i hela NHL tillsammans med Evander Kane.

Filip Forsberg prickade också in ett mål för ”Preds” och har nu gjort 20 mål den här säsongen. Det är hans femte säsong med minst 20 gjorda mål, ingen annan har gjort fler 20 målssäsonger i Nashvilles historia.

Båda stjärnforwards hade bud på fler mål. ”Arvy” hade en hattrickpuck i nät men det godkändes inte då han slog in den med handen.

Mattias Ekholm noterades för en assist och gick därmed upp på 40 poäng den här säsongen. Det är första gången han når den milstolpen i NHL-karriären.

Det var däremot ingen av Nashvilles stjärnsvenskar som skulle komma att bli matchvinnare. Istället var det den pånyttfödde storstjärnan Vladimir Tarasenko som stal showen med sitt hattrick och matchvinnande mål på övertiden. Han gick därmed upp på 22 mål den här säsongen och har nu gjort minst 20 mål sex säsonger i rad. 28-åringens tredje mål i matchen var även hans 200:e i karriären.

Han förlängde därmed även sin poängsvit till åtta matcher. På de matcherna har han gjort sju mål och tolv poäng. Då ska man också komma ihåg att det inte var länge sedan det pratades om att Tarasenko underpresterade och kunde trejdas.

Jake Allen vaktade kassen för St. Louis Blues för första gången sedan den 17 januari. Trots ett break på nästan en månad så övertygade 28-åringen och räddade 40 av 44 skott.

För St. Louis registrerades även Alexander Steen för en passningspoäng i matchen. Det var hans första poäng under 2019 och 34-åringen bröt därmed en elva matchers lång poängtorka.

Nashville Predators – St. Louis Blues 4-5 OT (0-0,1-3,3-1,0-1)

Nashville: Viktor Arvidsson 2 (24), Roman Josi (11), Filip Forsberg (20)
St. Louis: Vladimir Tarasenko 3 (22), Alex Pietrangelo (6), Tyler Bozak (8)

Den här artikeln handlar om: