Sök
William Lagesson.
Nyheter

Tidigare Djurgårdsbacken stod för karriärens match

Den tidigare Djurgårds- och JVM-backen William Lagesson stod för karriärens prestation i natt då han stod för 1+2 för sitt Bakersfield Condors. Han har aldrig gjort tre poäng i en och samma match på seniornivå tidigare.

William Lagesson gör sin första säsong i AHL. Förra säsongen spelade han i SHL med Djurgården och innan det spelade Lagesson collegehockey i USA under flera säsonger.

I natt stod han för sin bästa match i seniorkarriären. Han sköt ett mål och passade fram till ytterligare två när Bakersfield Condors vann med 7-1 över San Diego Gulls och utsågs till matchens lirare. Varken i SHL eller i AHL har 22-åringen gjort så många poäng i en och samma match.

GÖR SIN BÄSTA SÄSONG SOM SENIOR

I Djurgården förra säsongen gjorde han ett mål och 13 poäng på 49 matcher och var den back som fick näst mest istid per match bakom Marcus Högström. Den här säsongen har Lagesson, som främst är känd för sina defensiva färdigheter, visat prov på sin offensiva sida.

Hans fyra mål och 17 poäng på 45 matcher den här säsongen är den bästa noteringen som 22-åringen har haft sedan J20-tiden i Frölunda 2013/14. Lagesson spelade JVM två gånger för Sverige, 2015 och 2016.

Lagesson draftades av Edmonton Oilers i fjärderundan 2014. Han har tillhört deras organisation sedan 2017 då han skrev på ett rookiekontrakt med klubben. Han har ännu inte gjort någon NHL-match med klubben utan har fått nöja sig med spel i Bakersfield i AHL.

Den här artikeln handlar om: