Sök
Patrick Kane är klar för spel i VM. …
Nyheter

Chicagostjärnan fortsätter leverera – poängsviten uppe i 14 matcher

Patrick Kanes poängsvit är nu 14 matcher lång. I natt slog amerikanen till med två nya poäng när Chicago Blackhawks vann med 5-2 hemma mot Detroit Red Wings. 

Det går inte en Chicago-match utan att Patrick Kane levererar poäng. 30-åringen har gjort poäng i varje match sedan den 3 januari och skuggar Tampa Bay Lightnings Nikita Kutjerov i NHL:s poängliga. Poäng nummer 80 och 81 kom sent i matchen mot Red Wings.

Först med 3:33 kvar att spela klev Kane in i poängprotokollet när han satte 4-2 för Chicago på ett friläge. En och en halv minut senare spelade han sedan fram Jonathan Toews till 5-2. Under sin poängsvit har Kane gjort otroliga 31 poäng.
– Puckarna kom till honom där i slutet. Jag är glad att han kunde förlänga sviten. Det är tufft vissa kvällar. Men när han är på isen vet det andra laget att han är ett hot, säger  Blackhawks coach Jeremy Colliton till NHL.com.

SJUNDE RAKA

Segern var den sjunde i rad för Chicago Blackhawks som hänger på i slutspelsjakten i Western Conference. Red Wings gjorde däremot vad de kunde för att försöka stoppade dem. Både Christoffer Ehn och Gustav Nyquist skrev nämligen in sig i målprotokollet för gästerna.

Ehn reducerade till 2-1 i mittperioden med ett skott som smet in vid plockhandsken på Cam Ward. Det var svenskens andra mål för säsongen.
– Det är inte mål om inte Justin Abdelkader står framför där. Målvakten såg ingenting, så ge Abdelkader lite beröm.

Gustav Nyquist reducerade till 3-2 innan Kane klev in i handlingen och satte punkt för matchen.

CHICAGO BLACKHAWKS – DETROIT RED WINGS 5-2

Chicago: Dominik Kahun 2, Dylan Strome, Kane, Toews
Detroit:
Ehn, Nyquist

Den här artikeln handlar om: